Kuva: Ari Heinonen
Etusivu > Jäsenedut > Jäsenyys tuo etuja ja turvaa

Jäsenyys tuo etuja ja turvaa

HSJ:n ja Journalistiliiton jäsenenä saat laajan paketin palveluita, jotka itse hankittuina olisivat huomattavasti jäsenmaksuja kalliimpia. Jäsenyys tuo myös merkittävää taloudellista turvaa esimerkiksi työttömyyden kohdatessa tai oikeuteen jouduttaessa.

Helsingin Seudun Journalistien omat jäsenpalvelut luovat yhteishenkeä, edistävät verkostoitumista ja antavat eväitä työssä jaksamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Laajan koulutus- ja virkistystarjonnan lisäksi HSJ myöntää jäsenilleen stipendejä, tuettuja mökkilomia ja jäsenmatkoja sekä julkaisee omaa jäsenlehteä. Toimintamme on jäsenille edullista tai kokonaan maksutonta.


Koulutus ja virkistys

HSJ:n koulutus- ja virkistystarjonta suunnitellaan jäsenten toiveiden ja kysynnän mukaan. Tarjolla on ammatillista ja ay-koulutusta, työssä jaksamiseen liittyviä jäsentilaisuuksia, retkiä ja teemallisa kävelyiltoja. Koulutustoiveitasi voit kertoa toiminnanjohtaja Kaija Plitille kaija.plit@hsj.fi.

Jäsenpalveluista tiedotetaan sähköpostitse lähetettävin tiedottein sekä yhdistyksen kotisivuilla ja jäsenlehdessämme Lööpissä. Jäsenposti lähetetään Journalistiliiton jäsenrekisterissä oleviin sähköpostiosoitteisiin, joten muista ilmoittaa muutoksista yhteystiedoissasi. Ellet mielestäsi saa lainkaan jäsenpostia, ole yhteydessä toimistoon (ks. Yhteystiedot).

Tapahtumiin ilmoittaudutaan yleensä nettilomakkeella. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ellei toisin mainita.

Sitovuus tarkoittaa, että osallistuja sitoutuu maksamaan kulut, joita hänen poisjäännistään koituu, kuten vaikkapa lipun hinnan tai tarjoilun. Tilaisuuksien perumisehdot kerrotaan ilmoittautumisten yhteydessä.

Lue lisää >


Apurahat

HSJ jakaa vuosittain jäsenilleen apurahoja ammattialaa sivuaviin opintoihin, kirjahankintoihin ja yleissivistävään itsensä kehittämiseen. Vuosittain jaettava summa päätetään yhdistyksen kokouksessa budjettikäsittelyn yhteydessä. Hakuajoista ja -ehdoista ilmoitetaan sähköpostitse sekä mahdollisuuksien mukaan jäsenlehti Lööpissä.

Lue lisää >


Mökkiviikot

Kesäisin yhdistys vuokraa mökkejä ja tarjoaa niitä jäsenilleen tuettuun hintaan. Mökkiviikoista ja niiden hakuajoista ilmoitetaan keväisin HSJ:n kotisivuilla ja sähköpostitse.

Lue lisää >


Jäsenmatkat

HSJ järjestää vuosittain 1–2 jäsenmatkaa. Matkat ovat jäsenille edullisia, sillä yhdistys tukee niitä taloudellisesti.

Jäsenmatkoilla on journalistista ohjelmaa, kuten tapaamisia paikallisten kollegoiden kanssa ja vierailuja yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin. Viime vuosina jäsenmatkoja on tehty muun muassa Albaniaan (kiertomatka), Prahaan, kahtena vuonna Tbilisiin ja Tarttoon. Syksyn 2018 matka suuntautuu Moldovaan.

Lue lisää >


Harrasteryhmät

Lue lisää >


Jäsenlehti Lööppi

Lööppi on neljästi vuodessa ilmestyvä HSJ:n jäsenlehti. Vuoden ensimmäinen numero sisältää yhdistyksen vuosikokousaineiston. Muissa lehdissä kerromme journalisteista, heidän työstään ja maailmastaan.

Lehti jaetaan yhdistyksen jäsenille, ja se on ykkösnumeroa lukuunottamatta luettavissa myös verkkosivuillamme.

Lue Lööppi >


Journalistiliiton jäsenedut

HSJ:n jäsenenä saat Suomen Journalistiliiton kaikki jäsenedut. Niistä tärkeimpiä ovat edunvalvonta ja juridinen neuvonta, vakuutus, Journalistiliiton jäsenkortti eli pressikortti sekä Journalisti-lehti. Lisäksi liitto jakaa jäsenilleen virkistysstipendejä. Myös  erilaiset alennukset jasenedut.fi -palvelussa ovat HSJ:n jäsenten käytössä.

Lue lisää >