Kuva: Ari Heinonen
Etusivu > Jäsenedut > Jäsenyys tuo etuja ja turvaa

Jäsenyys tuo etuja ja turvaa

HSJ:n ja Journalistiliiton jäsenenä saat laajan paketin palveluita, jotka itse hankittuina olisivat huomattavasti jäsenmaksuja kalliimpia. Jäsenyys luo yhteisöllisyyttä ja hyödyttää työuraasi verkostoitumisen myötä.

Jäsenenä saat tärkeää tukea ja edunvalvonta-apua erilaisissa työelämään liittyvissä haasteissa. HSJ:n ja Journalistiliiton jäsenenä saat merkittävää taloudellista turvaa esimerkiksi työttömyyden kohdatessa tai oikeuteen jouduttaessa.

Helsingin Seudun Journalistien omat jäsenpalvelut luovat yhteishenkeä, edistävät verkostoitumista ja antavat eväitä työssä jaksamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

Laajan koulutus- ja virkistystarjonnan lisäksi HSJ myöntää jäsenilleen stipendejä, tuettuja mökkilomia ja jäsenmatkoja sekä julkaisee omaa jäsenlehteä. Toimintamme on jäsenille edullista tai kokonaan maksutonta.


Koulutus ja virkistys

HSJ:n koulutus- ja virkistystarjontaa suunnitellaan jäsenten omien toiveiden, kiinnostuksen kohteiden ja kysynnän mukaan. Tarjomme ammatillista ja ay-koulutusta, työssä jaksamiseen liittyviä tilaisuuksia ja tapahtumia, toteutamme vierailuja, retkiä, erilaisia liikuntapalveluita ja perinteeksi muodostuneita teemallisia kävelyiltoja.

Kerro koulutukseen ja tapahtumiin liittyvistä toiveitasi ja ideoistasi toiminnanjohtaja Johanna Sillanpäälle johanna.sillanpaa@hsj.fi.

Jäsenpalveluista tiedotetaan sähköpostilla lähetettävissä jäsenkirjeissä ja tiedotteissa. Tapahtumista voidaan ilmoittaa lisäksi yhdistyksen kotisivuilla, Facebook-sivuilla ja jäsenlehdessämme Lööpissä. Jäsenposti lähetetään Journalistiliiton jäsenrekisterissä oleviin sähköpostiosoitteisiin, joten muista ilmoittaa muutoksista yhteystiedoissasi.
Ellet mielestäsi saa lainkaan jäsenpostia, ole yhteydessä toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi

Tapahtumiin ilmoittaudutaan yleensä nettilomakkeella. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ellei toisin mainita. Sitovuus tarkoittaa, että osallistuja sitoutuu maksamaan kulut, joita hänen poisjäännistään koituu, kuten vaikkapa lipun hinnan tai tarjoilun. Tilaisuuksien perumisehdot kerrotaan ilmoittautumisten yhteydessä.

Lue lisää >


Apurahat

HSJ jakaa vuosittain jäsenilleen apurahoja ammattialaa sivuaviin opintoihin, kirjahankintoihin ja yleissivistävään itsensä kehittämiseen. Vuosittain jaettava summa päätetään yhdistyksen kokouksessa budjettikäsittelyn yhteydessä. Hakuajoista ja -ehdoista ilmoitetaan sähköpostitse sekä mahdollisuuksien mukaan jäsenlehti Lööpissä.

Lue lisää >


Lomatuet

HSJ tukee jäsenten lomailua ja virkistäytymistä. Yhdistys on tarjonnut jäsenille muun muassa tuettuja mökkiviikkoja. Kunakin vuonna tarjottavista lomaeduista ja niiden hakuajoista ilmoitetaan HSJ:n kotisivuilla ja jäsenkirjeissä.

Lue lisää >


Jäsenmatkat

HSJ järjestää vuosittain 1–2 jäsenmatkaa. Matkat ovat jäsenille edullisia, sillä yhdistys tukee niitä taloudellisesti.

Jäsenmatkoilla on journalistista ohjelmaa, kuten tapaamisia paikallisten kollegoiden kanssa ja vierailuja yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin. Viime vuosina kohteina ovat olleet maat, joihin on helpompi matkustaa ryhmänä. Jäsenmatkoja onkin tehty muun muassa Albaniaan (kiertomatka), Georgiaan, Armeniaan, Moldovaan ja Serbiaan.

Lue lisää >


Harrasteryhmät

Lue lisää >


Jäsenlehti Lööppi

Lööppi on neljästi vuodessa ilmestyvä HSJ:n jäsenlehti. Vuoden ensimmäinen numero sisältää yhdistyksen vuosikokousaineiston. Muissa lehdissä kerromme journalisteista, heidän työstään ja maailmastaan.

Lehti jaetaan yhdistyksen jäsenille, ja se on ykkösnumeroa lukuunottamatta luettavissa myös verkkosivuillamme.

Lue Lööppi >


Suomen Journalistiliitto

Journalistiliiton jäsenedut

HSJ:n jäsenenä saat Suomen Journalistiliiton kaikki jäsenedut. Niistä tärkeimpiä ovat edunvalvonta ja juridinen neuvonta, vakuutus, Journalistiliiton jäsenkortti eli pressikortti sekä Journalisti-lehti. Lisäksi liitto jakaa jäsenilleen virkistysstipendejä. Myös  erilaiset alennukset jasenedut.fi -palvelussa ovat HSJ:n jäsenten käytössä.

Lue lisää >