Hallitus

Etusivu > HSJ > Hallitus

HSJ:n hallituksen kuvasi yhdistyksen järjestäytymiskokouksessa 11.4.2024 Laura Vuoma. Kuvassa takana vasemmalta Heta Saxell, Vilma Ikola, Satu Mellanen, Antti Mannermaa, Mikko Hirvonen ja Martina Ahola Ubis. Edessä vasemmalta Päivi Puustinen, Hanna Raijas-Turva, Marjaana Varmavuori, Riikka Nyman, Katja Lamminen ja Katriina Lundelin. Kuvasta puuttuvat Hannu Aaltonen, Lilli Korhonen ja Laura Savioja.

 

 

 

 • Puheenjohtaja
  Marjaana Varmavuori
  HS, Sanomain toimitusosasto
  marjaana.varmavuori@hs.fi

  Olen töissä Helsingin Sanomissa toimitussihteerinä. HSJ:n puheenjohtajana aloitin vuonna 2018. Istun myös Journalistiliiton hallituksessa. Teen tätä työtä, koska alalla on oltava reilut työehdot ja riittävät resurssit. Ilman ammattimaista tiedonvälitystä ja journalismia demokratia ei toimi.
 • Varapuheenjohtaja
  Heta Saxell

  Otavan toimitusosasto
  heta.saxell@gmail.com

  Työskentelen Otavalla oppimateriaalien kustannustoimittajana. HSJ:n varapuheenjohtajana toimin kaikkien jäsentemme hyväksi, vaikkakin kustannustoimittajien asiat ovat lähellä sydäntäni. Kustannustoimittajaksi ei voi kouluttautua missään. Koen, että ammattiyhdistyksellä on erittäin tärkeä rooli kustien ammatillisessa kouluttamisessa sekä yhteisten asioiden ajamisessa ja esillä pitämisessä.

Jäsenet

 • Hannu Aaltonen
  STT:n Ammattiosasto

  Olen Hannu Aaltonen, ulkomaantoimittaja STT:ltä. Tietotoimiston tarjoamaa kapeaa leipää olen nauttinut jo kohta kolme vuosikymmentä, joten sähkösanomatoimisto on tullut tutuksi. Olen myös STT:n pääluottamushenkilö. Ammattiyhdistyskuvioissa olen ollut vieläkin pitempään. Olin muun muassa aikoinaan HSJ:n ensimmäisiä opiskelijajäseniä. Myöhemmin toimin muun muassa HSJ:n puheenjohtajana ja liiton hallituksen jäsenenä. Olen edelleen mukana, koska kuten Roskidyykkarin laulussa sanotaan, vaikka kaikki muuttuu paremmaksi, silti hyväksi ei milloinkaan. Meidän alallamme lienee epäselvää sekin, ovatko asiat muuttuneet paremmaksi, siksi kylmää on kyyti viime vuodet ollut. Työtä siis riittää! Ja vaikka se ei tekemällä lopu, ainakin sitä kannattaa vähentää.
 • Martina Ahola Ubis
  IS, Sanomain toimitusosasto

  Työskentelen Ilta-Sanomien toimituksessa Taloussanomien julkaisuvastaavana. Olen myös Sanoman toimitusosaston varapuheenjohtaja. Olen työskennellyt suurimman osan työurastani uutisdeskissä ja sydäntäni lähellä on työssä jaksaminen. Kiireisen työarjen vastapainona on tärkeää tavata ja pitää yhteyttä kollegoihin, jotta emme kaikki jää yksin puurtamaan omiin lokeroihimme.
 • Mikko Hirvonen
  A-lehtien toimitusosasto

  Olen AD A-lehtien toimitusosastosta, sen taloudenhoitaja ja monivuotinen hallituksen jäsen. Lisäksi olen A-lehti-konserniin kuuluvan Genero Oy:n (eli työnantajani) luottamushenkilö. Asiakasmediat on alani. HSJ:ssä haluan paneutua journalistien hyvinvointiin ja parantaa ruohonjuuritason ymmärrystä järjestöbyrokratiasta ja tehdä ay-toiminnasta houkuttelevampaa ja helpommin ymmärrettävää.
 • Vilma Ikola
  HS, Sanomain toimitusosasto

  Olen järjestöissä ja liiton toiminnassa vuosia marinoitunut Hesarin kaupunkitoimittaja. Opiskelin viestintää, joten liitto on minulle tärkeä linkki yhteisöön, johon opiskelu ei automaattisesti liittänyt. HSJ:n hallituksessa haluan pitää huolta etenkin alalla juuri aloittelevista, opiskelijoista ja kaikista meistä, jotka vielä vähän hapuilevat tes-termien kanssa.
 • Lilli Korhonen
  Sanomain Toimitusosasto

  Olen helsinkiläinen visuaalinen journalisti. Työskentelen Helsingin Sanomissa kuvatoimittajana, mutta olen tehnyt töitä myös taittajana, visuaalisena tuottajana ja valokuvaajana. Haluan olla visualistien äänitorvena.
 • Katja Lamminen
  Viestimedian toimitusosasto

  Olen Maaseudun Tulevaisuuden ympäristötoimittaja vuodesta 2004. Luottamustehtäviin ajauduin suoraan sanottuna sattumalta, mutta sydäntäni lähellä on edunvalvonnan lisäksi jaksamista edistävien ja piristävien tapahtumien suunnittelu. On tärkeää, että porukka pääsee tuulettamaan ajatuksiaan ja tutustumaan muissakin taloissa tai freenä työskenteleviin kollegoihinsa.
 • Katriina Lundelin
  Otavamedian toimitusosasto

  Työskentelen kirjoittavana toimittajana Seura-lehdessä. Olen toiminut aktiivisesti ay-kuvioissa nyt viitisen vuotta. HSJ:n hallituksessa ja Journalistiliiton valtuustossa istun kummassakin toista kautta. Inhoan palkkakuoppia, harmaita ylitöitä ja suolakurkkuja.
 • Antti Mannermaa
  Alma Talentin toimitusosasto

  Työskentelen valo- ja videokuvaajana sekä kuvatoimittajana Alma Talentissa. Aloitin HSJ:n hallituksessa keväällä 2023 ja olen toista kautta Journalistiliiton valtuuston jäsen. Ay-toiminnassa haluan vaikuttaa erityisesti ulkoasupuolella työskentelevien asioihin ja välittää tietoa kentältä ja kentälle. Myös tekoälyn ja älyttömyyden mahdollisuudet ja mahdottomuudet kiinnostavat.
 • Satu Mellanen
  Sisällöntekijät ry

  Olen mukana ay-toiminnassa, koska mikään työelämäasia ei edisty, jos kukaan ei ole valmis tekemään mitään sen eteen. HSJ:n hallituksessa haluan pitää huolta eritoten niiden jäsenten eduista, joilla ei ole meidän liittomme työehtosopimusta turvanaan. Yhteisten asioiden hoitoon olen osallistunut myös Journalistiliiton valtuustossa. Lisäksi toimin sekä Aikakauslehdentoimittajain säätiön että Sisällöntekijöiden osaston hallituksen puheenjohtajana.
 • Päivi Puustinen
  Otavan toimitusosasto

  Olen koulutukseltani graafinen suunnittelija ja työskentelen lasten- ja nuortenkirjojen AD:na Kustannusosakeyhtiö Otavassa. Kustannustoimittajien ja visualistien asiat ovat siten lähellä sydäntäni, ja haluan pitää niitä esillä myös HSJ:n hallituksessa. Olen toimitusosastomme rahastonhoitaja ja mukana HSJ:n koulutusvaliokunnassa. Parasta ay-hommissa on tunne siitä, että ”en ole tässä kaikessa yksin”. Sitä tunnetta haluan omalla panoksellani vahvistaa sekä työpaikan että HSJ:n tasolla – tietoa jakamalla, virkistystä järjestämällä ja inspiroivia koulutuksia ideoimalla.
 • Hanna Raijas-Turva
  Sisällöntekijät ry

  Työskentelen viestintäasiantuntijana HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa. Taustaltani olen kuvajournalisti ja tein pitkään töitä yrittäjänä. Muinaisessa historiassa olen ollut myös viestinnän tutkija ja tehnyt yhtä uraa yliopistomaailmassa. Haluan olla mukana pitämässä esillä kaltaisteni Journalistiliittoon kuuluvien ”multi-identiteettihenkilöiden" näkemyksiä. Toivon, että viestijät kokevat, että liitto edustaa myös heitä, tarjoaa ammatillista kehittymistä ja kollegiaalista tukea. Olen toisen kauden valtuutettu ja toimin lisäksi HSJ:n sisällä olevassa Sisällöntekijöiden hallituksessa.
 • Laura Savioja
  Sanoma Lifestylen toimitusosasto

  Olen koulutukseltani graafinen suunnittelija. Teen työkseni Sanoman aikakauslehtiä jo yli viidentoista vuoden kokemuksella, sekä visualistin että tuottajan rooleissa. Toivon voivani siis tuoda hallitukselle terveiset aikakauslehtialalta. Olen myös toimitusosastomme varaluottamushenkilö. Mukaan HSJ:n hallitukseen lähdin, koska minua kiinnostaa oikeudenmukaisuus ja reiluus työelämässä ja laajemminkin yhteiskunnassa. Nyt on hetki, jolloin niitä pitää puolustaa.