Lomatuet Lomatuet

Etusivu > Jäsenedut > Lomatuet
Turkuun vai Tampereelle? Vai sittenkin Kuopioon tai Vaasaan?

HSJ jatkaa kotimaan lomatukien myöntämistä – 2024 tukea ei rajata vain kaupunkeihin

HSJ haluaa tukea jäsentensä jaksamista. Pieni hengähdystauko hektiseen arkeen antaa uutta virtaa.

Helmikuussa HSJ laittoi hakuun 25 kappaletta 200 euron arvoisia lomatukia. Hakijoita oli 366, joten tuen saajat arvottiin.

Tuki on tarkoitettu majoituskuluihin Suomessa sekä matkakuluihin matkakohteeseen ja takaisin sekä paikan päällä.

  • Kohteen voi valita itse: tuen voi käyttää niin mökin vuokraamiseen kuin ”staycationiin” eli majoittumiseen ja matkustamiseen kotikaupungissa.
  • Tuki on käytettävä yhdellä kertaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhdellä kertaa tarkoittaa yhtä matkakokonaisuutta tietyllä yhtenäisellä aikavälillä.
  • Matkakuluiksi hyväksytään julkisilla kulkuvälineillä tehtävät matkat. Tukea ei siis saa kilometrikorvauksiin, polttoainekuluihin eikä auton vuokraamiseen.
  • Varaukset majoituksista ja matkoista, joihin tukea käytetään, tekee tuen saanut jäsen. Näin varauksista käy ilmi tuen saaja ja kuittien selvittäminen on selkeää.
  • Lomatuki maksetaan loman toteutumisen jälkeen HSJ:n toimistolta kuitteja vastaan. Maksatuksissa on kesällä tauko, kun toimisto on kesälomien ajan suljettu.
  • Loppuvuodesta käytettävien tukien osalta kuitit on toimitettava viimeistään 15. tammikuuta 2025, jotta ne ehtivät vuoden 2024 kirjanpitoon.
  • Jos tuki jatkuu samanmuotoisena tulevina vuosina, lomatukea vuonna 2024 saavat voivat saada sitä seuraavan kerran vuonna 2027.

 

***

Aiemmin HSJ tarjosi mökkiviikkoja tuettuun hintaan (1993-2022). Jäsenistöstä tuli kuitenkin toiveita saada tukea virkistäytymiseen ja minilomiin myös kesäkauden ulkopuolella ja muualla kuin perinteisillä kesämökeillä.