Lomatuet Lomatuet

Etusivu > Jäsenedut > Lomatuet
Turkuun vai Tampereelle? Vai sittenkin Kuopioon tai Vaasaan?

HSJ muutti lomatukiaan – vuokrattavien  mökkien sijaan 2023 kokeillaan kotimaan kaupunkilomia

HSJ haluaa tukea jäsentensä jaksamista. Pieni hengähdystauko hektiseen arkeen antaa uutta virtaa.

Toukokuussa 2023 HSJ laittoi hakuun kaksikymmentä kappaletta 250 euron arvoisia lomatukia. Hakijoita oli yli 400, joten paketit arvottiin.

Tuki on tarkoitettu majoituskuluihin Suomen kaupungeissa sekä matkakuluihin sinne ja takaisin sekä paikan päällä.

  • Kaupunkikohteen voi valita itse, ja tuen voi käyttää myös ”staycationiin” eli majoittumiseen ja matkustamiseen kotikaupungissa.
  • Tuki on käytettävä yhdellä kertaa vuoden 2023 loppuun mennessä. Yhdellä kertaa tarkoittaa yhtä matkakokonaisuutta tietyllä yhtenäisellä aikavälillä.
  • Matkakuluiksi hyväksytään julkisilla kulkuvälineillä tehtävät matkat. Tukea ei siis saa kilometrikorvauksiin, polttoainekuluihin eikä auton vuokraamiseen.
  • Varaukset majoituksista ja matkoista, joihin tukea käytetään, tekee tuen saanut jäsen, jolloin kuittien selvittäminen on selkeää.
  • Lomatuki maksetaan loman toteutumisen jälkeen HSJ:n toimistolta kuitteja vastaan.
  • Loppuvuodesta käytettävien tukien osalta kuitit on toimitettava viimeistään 15. tammikuuta 2024, jotta ne ehtivät vuoden 2023 kirjanpitoon.
  • Jos tuki jatkuu samanmuotoisena tulevina vuosina, lomatukea vuonna 2023 saavat voivat saada sitä seuraavan kerran vuonna 2026.

Vuoden 2024 lomatuesta ja sen ehdoista ei ole vielä päätetty.

***

Aiemmin HSJ tarjosi mökkiviikkoja tuettuun hintaan (1993-2022). Jäsenistöstä tuli kuitenkin toiveita saada tukea virkistäytymiseen ja minilomiin myös kesäkauden ulkopuolella ja muualla kuin perinteisillä kesämökeillä.