Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 270-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuun ottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari harlahti.satu@gmail.com.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2024 KLUBILOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään myös vuonna 2024 ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Lounaspäivät ovat 25.1., 29.2., 28.3., 25.4., 30.5., 29.8., 26.9., 31.10 ja 28.11.
Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinetti on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien. Ennen sitä kabinettitilassa voi olla myös muita ruokailijoita.
Lounaan hinta jäsenelle on 14 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Seniorijournalistit maksaa lounaan hinnasta loput 4,50 euroa/ruokailija.

ELOKUUSSA RETKI HYVINKÄÄLLE tiistai 20.8.

Päivän ohjelma:

Kello 9.45 tapaaminen Hyvinkään rautatieasemalla, jonne jokainen hankkiutuu haluamallaan tavalla. Helsingin suunnasta kätevin tapa on juna, johon lippu maksaa noin 9 euroa.

Asemalta ryhmä kävelee noin puolen kilometrin matkan Suomen Rautatiemuseoon, jossa nautitaan aamukahvit, ja sen jälkeen kierretään museon näyttelyt oppaan vetämänä. Suomen Rautatiemuseo tutkii, tallentaa ja esittää suomalaista rautateiden kulttuuriperintöä. Se sijaitsee kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisella Hanko–Hyvinkää -rautatien asema- ja varikkoalueella, joka on rakennettu 1870-luvun alussa.

Kello 12 lounas ravintola Rossossa kauppakeskus Willassa. Kävelymatkaa Rautatiemuseolta on vajaa kilometri. Senioriklubi tarjoaa lounaan.

Kello 13.30 siirtyminen Hyvinkään taidemuseoon, joka sijaitsee aivan kauppakeskus Willan vieressä. Sielläkin ryhmälle on varattu opastus. Museossa on esillä muun muassa Innostava Hurmos – hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely, joka sukeltaa kaupungin maineikkaaseen urheilu- ja liikuntahistoriaan. Lisäksi näytteillä on museon kokoelmateoksia esittelevä Taidelabra-kokonaisuus.

Vierailu päättyy kello 15.30, minkä jälkeen jokainen kotiutuu haluamallaan tavalla.

Huomioithan, että tämän vierailun aikana kävelymatkaa kertyy kaksi–kolme kilometriä.
Opastusten vuoksi ryhmän enimmäiskoko on 25 henkeä.
Matkan hinta on 10 euroa, mikä sisältää opastukset museoissa, aamukahvin pullineen ja lounaan. Pääsyliput ovat pressikortin tai museokortin esittäville maksuttomia.

Ilmoittautumiset Kari Kortelaiselle 1.8.2024 mennessä mieluiten sähköpostilla kortelaiskari@gmail.com tai puhelimitse 040 342 4340. Ilmoita tulijoiden nimet (jos mukana avec), sähköposti ja puhelinnumero.

Mukaan mahtuville ilmoitetaan erillisellä sähköpostiviestillä. Matkan hinta 10 € on maksettava 15.8.2024 mennessä HSJ:n Seniorijournalistien tilille
FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 24277.

ELOKUUSSA ALOITETAAN SYYSKAUSI KLUBILOUNAALLA 29.8.

Syyskauden ensimmäinen lounas Arthurissa on torstaina 29.8. Puhujana on silloin Yhdysvaltain politiikkaan erikoistunut tutkija, toimittaja Maria Lindén Ulkopoliittisesta instituutista. Ilmoittautumiset alkavat elokuun toisella viikolla.

****************

Seniorijournalisteilla on oma Facebook-ryhmä

Seniorijournalisteilla on oma, suljettu  Facebook-ryhmä, johon pääsevät kaikki HSJ:n Seniorijournalistien postituslistalla olevat jäsenet. Niin Seniorijournalisteihin kuin facebook-ryhmäänkin pääsyn edellytyksenä on Journalistiliiton/HSJ:n eläkeläisjäsenyys. Seniorijournalistit-ryhmä löytyy Facebookista em. nimellä hakemalla. Jotta pääset ryhmään, lähetä liittymispyyntö ryhmän ylläpitäjille. Sen pääset tekemään, kun olet ensin etsinyt ryhmän.

Facebook-ryhmä toimii Seniorijournalistien täydentävänä viestintäkanavana jäsenkirjeen ohella. Ryhmässä kerrotaan sekä tulevista että menneistä tapahtumista, kuten kuukausilounaista, vierailuista, matkoista ja retkistä. Klubitoimikunta toivoo saavansa ryhmän kautta uusia toimintaideoita. Ryhmässä jäsenet voivat antaa myös palautetta toimikunnalle ja käydä keskustelua jäseniä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Noudata ilmoittautumisaikoja
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä. Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena, pidä myös huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se järjestää erilaisia keskustelutilaisuuksia ja vierailuja. Vuoden päättää pikkujoulut.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse, Facebookissa ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Fraasikuoro

Fraasikuoron toiminta ja torstain alkuillan harjoitukset jatkuvat syksyllä 2024. Kuoron johtajana jatkaa Raija Silfverberg. Fraasi on esiintynyt jäsenten jouluisissa yhteislauluilloissa, HSJ:n vuosikokouksessa sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Uudet laulajat toivotetaan tervetulleiksi, joten jos kuorolaulu kiinnostaa, kysy kuoronjohtajan yhteystiedot HSJ:n toimistosta laura.vuoma@hsj.fi!