Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Tuuli Kainulainen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon johanna.sillanpaa@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2022 LOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään koronatilanteen salliessa edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Vuoden 2022 lounaspäivät ovat 24.2., 31.3., 28.4., 25.8., 29.9., 27.10 ja 24.11. Toukokuussa lounasta ei järjestetä, koska lounaspäivä osuu helatorstaille. Sen sijaan toukokuussa lähdetään päiväretkelle.

Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitila on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien.

Ravintola Arthur on ilmoittanut nostavansa vuoden 2022 alusta lounaan hinnan 15 euroon. Seniorijournalistit kompensoi hintaa 4 eurolla ruokailijaa kohti, jolloin lounastaja maksaa ruokailustaan itse 11 euroa. Lounas maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Seniorijournalistien klubitoimikunta seuraa edelleen koronatilanteen kehitystä ja toimii viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tilaisuudet voidaan tarvittaessa perua lyhyelläkin varoitusajalla.

VUOSIKOKOUS HUHTIKUUSSA

Koronarajoitusten vuoksi Seniorijournalistien vuosikokousta ei pystytty pitämään suunnitelmien mukaisesti tammikuussa. Kokouksen uudeksi ajankohdaksi on nyt päätetty torstai 28.4.2022 klo 13.30. Kokous pidetään ravintola Arthurissa, os. Vuorikatu 19, 00100 Helsinki, ja siinä käsitellään vuoden 2021 toimintakertomus ja vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2022.  Lisäksi kokous valitsee Seniorijournalisteille puheenjohtajan ja klubitoimikunnan. Vuosikokouksen esityslista lähetetään huhtikuun jäsenkirjeen mukana. Muut kokousasiakirjat jaetaan kokouspaikalla.

Lounas on tarjolla ennen vuosikokousta klo 12.30–13.30. Lounas maksaa 11 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.4.2022 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila(at)pp.inet.fi   tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242.

TOISPUAL JA TÄLPUAL JOKKE

Seniorijournalistien toukokuun kuukausilounaan sijaan järjestettävän kevätretken kohteena on Turku. Aurajoen partaille lähdetään päiväksi tiistaina 10.5.2022. Matka alkaa Helsingin keskustasta Kiasman pysäkiltä kello 8.45. Määränpäässä ensimmäisenä tutustumiskohteena on Aurajoen rannalla sijaitseva Forum Marinum, joka on merenkulun valtakunnallinen vastuumuseo ja merivoimien museo. Tunnin kestävän opastuskierroksen jälkeen tarjolla on lounas Forum Marinumin Göran-ravintolan noutopöydässä, www.forum-marinum.fi

Lounaalta siirrytään bussilla yhdelle Turun seitsemästä kukkulasta eli Kakolanmäelle. Konnien korkeakouluksikin nimitetyn, jo vuosia sitten suljetun Kakolan vankilan alueelle on syntynyt moderni asuinalue monipuolisine palveluineen. Oppaaksi Kakolanmäelle saadaan kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström Turun kaupunkiympäristötoimialalta, www.kakola.fi

Kakolanmäen jälkeen suunnataan Rettigin palatsiin Aurajoen toiselle puolelle. Rakennuksen tiloissa toimii historian ja nykytaiteen museo. Seniorijournalisteille on varattu opastus palatsin kunnostus- ja rakennustöiden yhteydessä tehtyjen arkeologisten löytöjen näyttelyihin, jotka tunnetaan nimellä Aboa Vetus. Ennen paluumatkaa on mahdollisuus nauttia omalla kustannuksella kahvia tai muita virvokkeita Rettigin palatsin Pegasus-kahvilassa. Kotimatkalle lähdetään klo 16.30 ja Kiasman pysäkille saavutaan noin klo 18.45. Aikataulutettu ohjelma lähetetään matkalle osallistuville, www.aboavetusarsnova.fi

Retkelle on varattu 30 paikkaa ja se on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen. Osallistumismaksu on 40 euroa ja se sisältää bussikuljetukset, sisäänpääsyn ja opastukset Turun kohteissa sekä noutopöytälounaan ravintola Göranissa. Retki on maksettava 30.4.2022 mennessä HSJ:n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitteeksi 22 00086.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään 25.4.2022 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila(at)pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242. Kerro ilmoittautuessasi, onko sinulla ja/tai seuralaisellasi museokortti. Forum Marinum nimittäin rajoittaa pressikortin käytön ainoastaan työtehtäviin.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.
 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com