Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
KODAK Digital Still Camera

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Piia Soilamaa. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon kaija.plit@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 20.30-21.30 Hakaniemessä Arena Centerissä. Pelaamassa käy runsaat 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Vuoro on tällä hetkellä täynnä, mutta jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön matias.manner@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Kevään 2020 ohjelmaa

Helmikuun lounaalla: SUOMEN RIKKAIN PROMILLE

Professori Anu Kantola ja akatemiatutkija Hanna Kuusela selvittivät viime syksynä julkistetussa tutkimuksessaan, mitä Suomen rikkain promille ajattelee itsestään, yhteiskunnasta ja politiikasta. Tutkimustulokset koottiin kirjaksi nimeltä Huipputuloiset, joka sai tieto-Finlandia ehdokuuden, mutta osakseen myös kärjekästä kritiikkiä. Professori Anu Kantola kertoo kirjan synnystä ja tutkimuksen aiheuttamista reaktioista Seniorijournalistien helmikuun kuukausilounaalla torstaina 27.2.2020.

Ravintola Arthurin remontista johtuen lounasruokailu on hotelli Arthurin juhlasalissa klo 12.30-13.30. Ruokailun jälkeen siirrytään hotellin 2. kerroksen kokoustiloissa sijaitsevaan Mäen saliin kuuntelemaan lounasvieraan puheenvuoroa. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 21.2.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.

Seniorijournalistien jäsenillä on mahdollisuus ostaa Huipputuloiset-teos joko paperi- tai e-kirjana 20 euron hintaan suoraan kustantajalta. Alennuksen saa Vastapainon verkkokaupasta osoitteesta https://vastapaino.fi käyttämällä ostoskorissa koodia TOIMITTAJA.


Näyttelyvierailu: OMAKUVA JA SEN VARJO

Vivian Maier (1921-2009) oli yhdysvaltalainen valokuvaaja, jonka tuhannet taitavat ja persoonalliset valokuvat 1950-70 –luvulta löydettiin vasta hänen kuolemansa jälkeen. Ammatikseen hän toimi lastenhoitajana ja kotiapulaisena Chicagon seuduilla. Nyt hänen valokuviaan nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa. Valokuvataiteen Museossa on esillä 83 valokuvaa sekä kaitafilmejä vuosilta 1953-1986. Näyttelyn kuvat ovat pääosin Maierin itsestään ottamia valokuvia.

Seniorijournalistit järjestää opastetun kierroksen Maierin näyttelyyn torstaina 5.3.2020 klo 13. Kokoontuminen Valokuvataiteen museon aulassa. Museo sijaitsee Kaapelitehtaalla osoitteessa Tallberginkatu 1 G. Näyttelykäynti on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille ja sille mahtuu mukaan 20 nopeinta ilmoittautujaa.

Ilmoittautumiset 1.3. 2020 mennessä Raili Koivukoskelle sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä, puh. 050 336 9630.


Tutustuminen: VIERAAKSI METROPOLIAN MYLLYPURON KAMPUKSELLE

Suomen korkeakoulujärjestelmä muodostuu ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Opetushallituksen määritelmän mukaan yliopistoille on ominaista tieteellinen tutkimus ja siihen perustuva ylin opetus, kun taas ammattikorkeakoulut suuntautuvat työelämään ja perustavat toimintansa sen asettamiin korkean ammattitaidon vaatimuksiin.

Seniorijournalistit pääsevät torstaina 19.3.2020 klo 11 katsomaan, kuinka nuorista koulitaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia vast´ikään avatulla Metropolian ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella. Aluksi päästään vierailulle Hyvinvointi- ja terveyskylään, jonka ideana on eri toimijoiden yhteensaattaminen ja innovointi. Puolilta päivin kokoonnutaan oppilaitoksen suureen saliin. Siellä Metropolian rehtori Riitta Konkola ja innovaatiojohtaja Minna Elomaa-Krapu ovat valmiina vastaamaan Myllypuron kampusta ja  ammattikorkeakoulutusta koskeviin kysymyksiin. Keskustelun jälkeen n. klo 13 on mahdollisuus lounastaa oppilaitoksen ruokalassa lähes opiskelijahintaan.

Arkkitehtuuriltaan komea Metropolian ammattikorkeakoulun kampus on noussut Myllypuroon osittain metroradan päälle. Sinne on noin parinkymmenen minuutin matka Rautatientorilta. Matkustusohje: metrolla Mellunmäen suuntaan, poistuminen Myllypurossa (Itäkeskuksesta seuraava), ulos junan peräpään suuntaan rullaportaisiin, ulko-ovesta vasemmalle suoraan Metropolian ovelle. Kokoontuminen laitoksen ala-aulassa.

Tutustumiskäynti on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen ja sille pääsee mukaan 40 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 13.3.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.


Maaliskuun lounaalla: KATOSIKO KONSENSUS MANAN MAJOILLE?

Kun työnantajien keskusliitto EK kielsi vuonna 2015 keskitetyt työmarkkinaratkaisut, ennustettiin konsensuksen kuolemaa ja ammatillisten keskusjärjestöjen näivettymistä. Seniorijournalistien maaliskuun klubilounaalla torstaina 26.3.2020 saamme kuulla, onko näin tapahtunut, kun lounasvieraaksi saapuu SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola.

Ravintola Arthurin remontista johtuen lounasruokailu on hotelli Arthurin juhlasalissa klo 12.30-13.30. Ruokailun jälkeen siirrytään hotellin auditorioon kuuntelemaan lounasvieraan puheenvuoroa. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 20.3.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.


Konsertti: HILJAISEN VIIKON MUSIIKKIA

Seniorijournalistit on varannut 20 lippua Umo Helsinki Jazz Orchestran konserttiin Musiikkitalon Paavo-salissa kiirastorstaina 9.4.2020 klo 13. Tunnin pituinen konsertti liikkuu jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa ja sen kapellimestarina toimii Anna-Maria Helsing. Lisätietoja konsertista löydät osoitteesta www.musiikkitalo.fi.

Konserttilippu maksaa 5 euroa ja lippuvaraus koskee Seniorijournalistien jäseniä seuralaisineen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lippu on maksettava 20.3.2020 mennessä HSJ:n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 2020020.

Ilmoittautuminen Raili Koivukoskelle viimeistään 20.3.2020 joko sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä, puh. 050 336 9630.

Huhtikuun lounaalla vappuaattona: JOURNALISTI VIESTINTÄTOIMISTOSSA

Uusia viestintätoimistoja on viime vuosina syntynyt kuin sieniä sateella ja moni journalisti on kokeillut siipiään tälläkin viestinnän kentällä. Eräs heistä on MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki, joka saapuu Seniorijournalistien lounasvieraaksi torstaina 30.4.2020. Lehtimäki oli kolme vuotta viestintätoimisto Ellun Kanojen palveluksessa, mutta palasi viime kesänä Maikkariin, jossa oli aiemmin työskennellyt politiikan toimittajana.

Lounas on tarjolla ravintola Arthurissa klo 12.30-13.30. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 24.4.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi  tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.

 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .