Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Piia Soilamaa. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon kaija.plit@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin Hakaniemessä. Pelaamassa käy noin 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön matias.manner@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Svenska Klubben

Huom! Svenska klubben on tauolla syyskauden 2018! Ruotsin kielen keskusteluryhmä kokoontuu pari kertaa kuussa. Ryhmässä keskustellaan ajankohtaisista asioista på svenska ja käydään tutustumiskäynneillä kiinnostavissa yrityksissä ja laitoksissa ruotsinkielisten isäntien opastamina. Klubi-iltoihin on myös kutsuttu kiinnostavia puhujavieraita.

Lisätietoja HSJ:n toimistosta jaana.virtanen@hsj.fi


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa ohjelmaa

Helmikuun kuukausilounas: MITÄHÄN MINNA TEKISI NYT?

Seniorijournalistien helmikuun lounasvieraaksi saapuu torstaina 28.2.2019 klo 13.30 Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja, Minna Canth –ekspertti, tohtori Suvi Ahola, joka etsii vastausta siihen, mitä Minna Canth tekisi nyt 175 vuotta syntymänsä jälkeen. Minna Canth oli Suomen ensimmäinen realistinen kirjailija, mutta jo ennen sitä journalisti ja yhteiskunnallinen keskustelija. Mikä on hänen merkityksensä tänään? Mitä uutta tutkimus ja uudet kirjat ovat tuoneet esiin?
Buffetlounas on tarjolla ravintola Arthurissa, Vuorikatu 19. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ruokailemaan pääsee klo 12.30:stä lähtien
Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.2.2019 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435242.

Maaliskuun kuukausilounas: KIVI EU:N KENGÄSSÄ

Brexit-spektaakkelista ei ole puuttunut kummallisia käänteitä, vääriä tulkintoja eikä jälkilypsy-yrityksiä. Nyt prosessissa ollaan edetty loppusuoralle, sillä Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta. Seniorijournalistit saa maaliskuun lounasvieraaksi torstaina 28.3.2019 klo 14 Britannian tuntijan, kirjailija Lasse Lehtisen kertomaan Britannian EU-eron hurlumheistä. Hän on luvannut myös arvioida sitä, miten puheenjohtaja Antti Rinteen sairastuminen on vaikuttanut SDP:n sisäiseen tilanteeseen.
Lounaspaikka on ravintola Arthur ja lounas maksaa 10 euroa. Ruokailu maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. HUOM! Lounasvieraan myöhäisestä saapumisesta johtuen klubin lounasaika alkaa vasta klo 13 eikä klo 12.30, kuten tavallisesti.
Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.3.2019 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435242.

OODI KUTSUU 19.3.

Seniorijournalistit järjestää jäsenilleen mahdollisuuden vierailla Helsingin uusimmassa ylpeydenaiheessa keskustakirjasto Oodissa. Matkaoppaaksi tutustumismatkalle tiistaina 19.3.2019 klo 13 tulee kirjaston johtaja Anna-Maria Soininvaara, joka esittelee klubilaisille sekä kirjastoaan että sen tarjoamia palveluja. Tutustumiskierros kestää noin tunnin ja sille mahtuu mukaan 20 nopeinta ilmoittautujaa. Oodin osoite on Töölönlahdenkatu 4.
Ilmoittautumiset Raili Koivukoskelle torstaihin 14.3.2019 mennessä mieluiten sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä, puh. 050 3369630.

SISARET KAIPAAVAT YHÄ MOSKOVAAN – Kansallisteatteri 12.4.

Klassikoiden klassikko Anton Tšehovin Kolme sisarta on saanut Kansallisteatterissa Eva Buchwaldin dramatisoimana ja Paavo Westerbergin ohjaamana uuden ilmiasun. Seniorijournalisteilla on nyt mahdollisuus nähdä kriitikoiden ylistämä esitys perjantaina 12.4.2019 klo 19 ja arvioida, miten tämä klassikko istuu tähän hetkeen. Sisarten rooleissa nähdään Elena Leeve, Emmi Parviainen ja Marja Salo. Näyttämöllä ovat myös Samuli Niittymäki, Terhi Panula, Eero Ritala, Esko Salminen, Anna-Maija Tuokko ja Olavi Uusivirta.
Liput maksavat 43 euroa/kpl. Esitykseen on varattu 25 lippua ja se on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen. Ilmoittautumiset Raili Koivukoskelle 1.3.2019 mennessä mieluiten sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä, puh. 050 3369630.
Liput on maksettava 8.3.2019 mennessä HSJ:n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksun viitenumeroksi 90298.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .