Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
KODAK Digital Still Camera

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Raija Silfverberg. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon johanna.sillanpaa@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on ollut sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 20.30-21.30 Hakaniemessä Arena Centerissä, mutta nyt vuoro on koronan vuoksi tuolla. Syyskaudella 2021 vuoroja varataan saatavuuden mukaan parin viikon välein.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön juho.matilainen@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tapahtumat tämän linkin alla: Seniorijournalistien vuosi 2021

ATENEUMIIN!

Akateemikko Outi Heiskanen on virtuoosimainen taidegraafikko, sääntöjä kyseenalaistava ja rajoja rikkova kokeilija. Heiskanen tunnetaan myös edelläkävijänä sekä performanssitaiteen että maa- ja ympäristötaiteen alueilla.

Ateneumissa avoinna oleva retrospektiivinen näyttely kokoaa yhteen hänen monipuolisen ja monialaisen taiteensa eri osa-alueet. Yli 300 teoksen näyttely esittelee grafiikkaa, piirustuksia, maalauksia ja installaatioita sekä performanssien taltiointeja yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Näyttelyssä nähdään myös kokonaisen salin verran Outi Heiskasen ja taiteilija Janne Laineen yhteisteoksia.

Seniorijournalistit tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tutustua Heiskasen tuotantoon opastetulla kierroksella torstaina 25.11.2021 klo 11. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 19.11.2021 joko sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä numeroon 050 336 9630. Mukaan mahtuu 20 nopeinta.

Tarkat tapaamisohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Muista ottaa pressikortti mukaan.

JOURNALISTISET TERVEISET LAHDEN TAKAA

Miltä Viron mediailmapiiri näyttää suomalaisessa mediamaailmassa työskennelleen journalistin silmin katsottuna? Millä tavoin paikalliset silmäätekevät, kuten politiikan ja talouselämän eliitti, suhtautuvat journalisteihin? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun Seniorijournalistit saa lounasvieraakseen virolaisen freelance-toimittaja ja tietokirjailija Kaja Kunnaksen torstaina 25.11.2021 klo 12.30.

Lounas on tarjolla ravintola Arthurissa klo 12.30-13.30. Lounas maksaa 10,50 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 19.11.2021 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi  tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.

JOULU TULLA JOLLOTTAA

Seniorijournalistien joululounas tarjotaan tänäkin vuonna Annalassa Helsingin Toukolassa, mutta tällä kertaa päästään nauttimaan jouluherkuista uuteen ympäristöön eli kartanon päärakennukseen. Lounaalle kokoonnutaan torstaina 16.12.2021 klo 12.00-16.00. Lounaan hinta on 38 euroa. Se sisältää herkullisen ja monipuolisen joululounaan ruokajuomineen sekä tervetuliaismaljan.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle perjantaihin 26.11.2021 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242. Lounaalle mahtuu 50 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lounaan hinta eli 38 euroa on maksettava 29.11.2021 mennessä HSJ:n Senioriklubin tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 2100021.

Annalan osoite on Hämeentie 154, 00560 Helsinki. Paikalle pääsee Rautatientorin laituri 1:ltä bussilla nro 71 (Rautatientori-Malmi) klo 11.29 ja 11.39 tai laituri 2:ltä bussilla nro 55 (Rautatientori-Kalasatama-Koskela) klo 11.34.  Bussista poistutaan Annalantien pysäkillä.

Annalan kartanon alue on bussipysäkkiä vastapäätä Hämeentien toisella puolella. Seniorijournalistien joululounas järjestetään aikaisemmista vuosista poiketen valkoisessa päärakennuksessa.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.
Klubitoimikunta seuraa kiinteästi koronatilanteen kehittymistä ja noudattaa toiminnassaan viranomaisten päätöksiä ja ohjeita.

 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com