Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
KODAK Digital Still Camera

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Piia Soilamaa. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon kaija.plit@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 19-20 Hakaniemessä Arena Centerissä. Pelaamassa käy runsaat 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Vuoro on melko täynnä, mutta jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön matias.manner@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Seniorijournalistien syksyn 2019 ohjelmaa

SUURTEN IKÄLUOKKIEN KUOPUS

Marraskuun klubilounaalle torstaina 28.11.2019 vieraaksi saapuu Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen, jonka kansanedustajan ura alkoi 21-vuotiaana. Hän on edelleen Suomen kaikkien aikojen nuorimpana aloittanut kansanedustaja.

Politiikan konkari Rafael Paasio neuvoi tuoretta mikkeliläistä kansanedustajaa hakeutumaan vaikeisiin paikkoihin, koska siellä on tilaa. Ihan helpoimmasta päästä Liikasen pestit eivät ole olleetkaan. Hän on toiminut mm. kansanedustajana, SDP:n puoluesihteerinä, valtiovarainministerinä, suurlähettiläänä, EU-komissaarina ja Suomen Pankin pääjohtajana, josta virasta hän jäi eläkkeelle viime vuonna. Muutama viikko sitten ilmestynyt Liikasen Olin joukon nuorin –kirja on sekä omaelämänkerta että kuvaus suurista ikäluokista.

Buffetlounas on tarjolla ravintola Arthurissa, Vuorikatu 19, klo 12.30:stä alkaen. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan lounaalle tultaessa ravintolan kassalle. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.11.2019 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä, puh. 0400 435242.

JOULURUOKAA TARJOO KUNNON KLUBI

Seniorijournalistien joululounas on tarjolla perinteiseen tapaan Annalan kartanon alueella sijaitsevan Hyötykasviyhdistyksen talossa Helsingin Toukolassa. Yhteiselle jouluaterialle kokoonnutaan torstaina 12.12.2019 klo 12.00-15.00. Lounaan hinta on 36 euroa ja sillä saa herkullisen ja monipuolisen joululounaan ruokajuomineen sekä tervetuliaismaljan. Yleisön pyynnöstä lounaan ohjelmaosuudesta vastaa jälleen muusikko Jani Uhlenius.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.11.2019 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400-435 242. Tilojen rajallisuudesta johtuen lounaalle mahtuu 50 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lounaan hinta eli 36 euroa on maksettava 26.11.2019 mennessä HSY:n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 4789.

Annalan osoite on Hämeentie 154, 00560 Helsinki. Sinne pääsee Rautatientorin laituri 1:ltä bussilla nro 71 (Rautatientori-Malmi) klo 11.21 ja 11.31 tai laituri 9:ltä bussilla nro 55 (Rautatientori-Kalasatama-Koskela) klo 11.20 ja 11.38. Bussista poistutaan Annalantien pysäkillä.

Annalan kartanon alue on bussipysäkkiä vastapäätä Hämeentien toisella puolella. Seniorijournalistien joululounas on katettu vaalean kartanorakennuksen kanssa samassa pihapiirissä olevan keltaisen talon saliin.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .