Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
KODAK Digital Still Camera

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Raija Silfverberg. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon johanna.sillanpaa@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on ollut sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 20.30-21.30 Hakaniemessä Arena Centerissä, mutta nyt vuoro on koronan vuoksi tuolla. Syyskaudella 2021 vuoroja varataan saatavuuden mukaan parin viikon välein.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön juho.matilainen@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Seniorijournalistien vuosi 2021

ANTTI MANNINEN JATKAA SENIORIJOURNALISTIEN PUHEENJOHTAJANA

Vuodesta 2018 lähtien Seniorijournalisteja luotsannut Antti Manninen valittiin edelleen klubin puheenjohtajaksi 26.8.2021 ravintola Arthurissa pidetyssä vuosikokouksessa, johon osallistui 26 jäsentä. Puheenjohtajan lisäksi klubitoimikuntaan valittiin Kustaa Hulkko, Raili Koivukoski, Pirjo Liedes, Annakati Mattila, Teppo Tiilikainen ja Tellervo Yrjämä. Toimikunnan järjestäytymiskokous pidetään syyskuussa.

Vuosikokous hyväksyi vuoden 2021 toimintasuunnitelman, jonka tapahtumat painottuvat koronarajoitusten vuoksi syksyyn. Klubilounaille kokoonnutaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa. Joulukuussa on perinteiseen tapaan joululounas, joka on tänä vuonna tarjolla Annalan kartanon päärakennuksessa. Lokakuussa on tarjolla myös musiikkielämyksiä.

 AFGANISTAN JA TERRORISMI

Seniorijournalistit saa syyskuun lounasvieraaksi Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijan Olli Ruohomäen, joka on Afganistanin ja terrorismin tuntija. Hän taustoittaa uutisia Afganistanin vallanvaihdosta ja luotaa Talebanin ”uuden” johdon syvintä olemusta. Afganistanilla on monenlaisia kytkentöjä Suomeen. Ruohomäki arvioi, millaisia vaikutuksia Talebanin valtaannousulla voi olla Suomelle sekä kansainväliseen terrorismiin ja pakolaisvirtoihin.

Klubilounas on tarjolla ravintola Arturin (Vuorikatu 19) noutopöydässä torstaina 30.9.2021 klo 12.30. Lounas maksaa 10,50 € ja se on maksettava kassalle ravintolaan tultaessa.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 24.9.2021 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435242.

 PAAVO LIPPOSEN OOPPERAGAALA

Entisen pääministerin ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen 80-vuotismerkkipäivän yhteydessä järjestetään Musiikkitalossa lauantaina 30.10.2021 klo 18 gaalakonsertti, jonka tähtinä loistavat koloratuurisopraano Marika Hölttä sekä sopraanot Olga Heikkilä, Jutta Holmberg, Johanna Isokoski, Laura Juvonen ja Hannakaisa Nyrönen, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, baritonit Kristian Lindroos ja Jussi  Vänttinen sekä bassot Visa Kohva ja Henri Uusitalo. Kaikki laulajat ja kapellimestari ovat Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden solisteja. Musiikkitalon 55-henkistä juhlaorkesteria johtaa kapellimestari Taavi Oramo ja pianistina on Kansallisoopperan entinen pääjohtaja Erkki Korhonen. Konsertin säveltäjäniminä ovat mm. Mozart, Puccini, Wagner, Korngold, Ravel, Rossini ja Merikanto.

Seniorijournalistit on varannut konserttiin 30 lippua, joiden hinta on 10 euroa/kpl. Varaus on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen. Liput on maksettava viimeistään 1.10.2021 HSJ:n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksun viitenumeroksi 2100018.

Ilmoittautumiset 28.9.2021 mennessä Raili Koivukoskelle joko sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä puh. 050 3369630.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Klubitoimikunta edellyttää, että lounaalle osallistuvat käyttävät kasvomaskia muutoin kuin ruokaillessaan.

Klubitoimikunta seuraa kiinteästi koronatilanteen kehittymistä ja noudattaa toiminnassaan viranomaisten päätöksiä ja ohjeita.

 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com