Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Raija Silfverberg. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon laura.vuoma@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 270-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari harlahti.satu@gmail.com.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2024 KLUBILOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään vuonna 2024 edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Ensi vuoden lounaspäivät ovat 25.1., 29.2., 28.3., 25.4., 30.5., 29.8., 26.9., 31.10 ja 28.11.
Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinetti on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien. Ennen sitä kabinettitilassa voi olla myös muita ruokailijoita.
Lounaan hinta jäsenelle on 14 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Seniorijournalistit maksaa lounaan hinnasta loput 4,50 euroa/ruokailija.

ANTTI MANNINEN JATKAA PUHEENJOHTAJANA

Kuusi vuotta Seniorijournalisteja johtanut Antti Manninen valittiin edelleen klubin puheenjohtajaksi 25.1.2024 ravintola Arthurissa pidetyssä vuosikokouksessa, johon osallistui 32 jäsentä. Puheenjohtajan lisäksi klubitoimikuntaan valittiin Satu Harlahti, Kustaa Hulkko, Kari Kortelainen, Riitta Lehtimäki, Jorma Pöysä, Jaana Savolainen ja Teppo Tiilikainen. Varapuheenjohtajana jatkaa Kustaa Hulkko. Toimikunnan järjestäytymiskokouksessa Seniorijournalistien sihteeri-klubimestariksi valittiin Satu Harlahti ja tapahtumavastaavaksi Kari Kortelainen.

Vuosikokous hyväksyi vuoden 2024 toimintasuunnitelman, jonka kevään päätapahtuma on toukokuussa Länsi-Viron ruotsalaisalueille järjestettävä neljän päivän matka. Klubilounaille, joissa kuullaan esityksiä ajankohtaisista aiheista, kokoonnutaan perinteiseen tapaan joka kuukauden viimeisenä torstaina, kesä-, heinä- ja joulukuuta lukuun ottamatta. Joulukuussa on luvassa juhlavampi lounas muualla kuin Arthurissa. Klubilounaiden ja mielenkiintoisten puhujien lisäksi vuoden aikana on luvassa teatteri- ja näyttelyvierailuja ja retkiä. Klubitoimikunta ottaa mielellään vastaan ehdotuksia uusista vierailukohteista. 

KARKAUSPÄIVÄN LOUNASVIERAS ON JUKKA RISLAKKI

Helmikuun kuukausilounaalle torstaina 29.2.2024 klo 12.30 vieraaksi saapuu Jukka Rislakki, Helsingin Sanomien entinen ulkomaantoimittaja ja Baltian kirjeenvaihtaja. Rislakki on erikoistunut pitkän uransa aikana vakoiluun, josta hän on kirjoittanut sekä tietokirjoja että romaaneja. Hän oli Tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997.
Rislakki asuu nykyisin Latviassa. Hän on Helsingissä julkistamassa uutta kirjaansa Tiedustelu ja vakoilu — Opit, operaatiot, agentit.

Ilmoittaudu lounaalle Satu Harlahdelle viimeistään perjantaina 23.2.2024, mieluiten sähköpostitse harlahti.satu@gmail.com tekstiviestillä tai soittamalla, puh 040 5788748. Lounas maksaa 14 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

****************

Seniorijournalisteilla on oma Facebook-ryhmä

Seniorijournalisteilla on oma, suljettu  Facebook-ryhmä, johon pääsevät kaikki HSJ:n seniorijäsenet. Ryhmään pääsyn edellytyksenä on siis Journalistiliiton eläkeläisjäsenyys ja liiton jäsenyhdistyksen tulee olla HSJ. Seniorijournalistit-ryhmä löytyy Facebookista em. nimellä hakemalla. Jotta pääsetryhmään, lähetä liittymispyyntö ryhmän ylläpitäjille. Sen pääset tekemään, kun olet ensin etsinyt ryhmän.

Facebook-ryhmä toimii Seniorijournalistien täydentävänä viestintäkanavana jäsenkirjeen ohella. Ryhmässä kerrotaan sekä tulevista että menneistä tapahtumista, kuten kuukausilounaista, vierailuista, matkoista ja retkistä. Klubitoimikunta toivoo saavansa ryhmän kautta uusia toimintaideoita. Ryhmässä jäsenet voivat antaa myös palautetta toimikunnalle ja käydä keskustelua jäseniä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Noudata ilmoittautumisaikoja
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä. Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena, pidä myös huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se järjestää erilaisia keskustelutilaisuuksia ja vierailuja. Vuoden päättää pikkujoulut.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse, Facebookissa ja nettisivuilla pressiklubi.fi .