Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Tuuli Kainulainen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon johanna.sillanpaa@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2022 LOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään koronatilanteen salliessa edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Syyskauden 2022 lounaspäivät ovat 25.8., 29.9., 27.10 ja 24.11.

Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitila on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien.

Seniorijournalistit kompensoi hintaa 4 eurolla ruokailijaa kohti, jolloin lounastaja maksaa ruokailustaan itse 11 euroa (lounaan normaalihinta on 15 euroa). Lounaan hinta 11 euroa maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

VALOKIILASSA VENÄJÄN SISÄPOLIITIIKKA – kuukausilounaalla 24.11.

Osittainen liikekannallepano sai sadattuhannet venäläismiehet jättämään kotimaansa ja hakeutumaan maihin, joissa on turvassa Ukrainaan lähettämiseltä. Venäjän sisäpoliittisesta tilanteesta liikkuu ristiriitaisia tietoja eikä kukaan tunnu oikein tietävän, mitä Vladimir Putinin hallitsemassa maassa on nyt tapahtumassa.

Seniorijournalistien marraskuun torstaina 24.11.2022 lounasvieras on ulkopoliittisessa instituutissa vanhempana tutkijana työskentelevä Jussi Lassila, joka on erikoistunut Venäjän sisäpolitiikkaan, erityisesti identiteettipolitiikkaan, nationalismiin, poliittisiin liikkeisiin, Aleksei Navalnyiin ja Venäjän mediaan. Lassila väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa 2011, ja hänen väitöskirjansa käsitteli nuorisojärjestöjä ja niiden ihanteita Putinin Venäjällä.

Kuukausilounas järjestetään ravintola Arthurissa (os. Vuorikatu 19) ja se maksaa 11 euroa. Ruokailu maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.
Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 18.11.2022 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä puh 0400 435 242.

TAIDEKOTI KIRPILÄ ESITTÄYTYY – vierailu 23.11.

Helsigin Töölössä sijaitseva Taidekoti Kirpilä on  reumalääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Kulttuurirahastolle lahjoittama koti, jossa on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Kahdeksan huoneen ja 350 neliön huoneisto tarjoaa vaikuttavan elämyksen satojen taulujen ja veistosten keskellä. 1900-luvun ylellisen töölöläiskodin tunnelma ja henki on säilytetty alkuperäiseen tyyliin sisustetuissa tiloissa.

Seniorijournalistit järjestää jäsenilleen opastetun kierroksen Taidekoti Kirpilään keskiviikkona 23.11.2022 klo 12. Opastusryhmään mahtuu 20 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset 16.11.2022 mennessä Raili Koivukoskelle mieluiten sähköpostitse osoitteeseen railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä numeroon 050 3369630.

JOULURUOKAA TARJOO KUNNON KLUBI – joululounas 13.12.

Seniorijournalistien joululounas tarjotaan perinteiseen tapaan Annalassa Helsingin Toukolassa. Viime vuonna nautittiin jouluherkkuja herraskaisesti salissa kartanon päärakennuksessa. Samaan paikkaan lounas on tänäkin vuonna katettu tiistaina 13.12. klo 12–16. Lounaan hinta on 40 euroa. Se sisältää herkullisen ja monipuolisen joululounaan ruokajuomineen sekä tervetuliaismaljan. Lounaan viihdemusiikista vastaa Jani Uhlenius.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle tiistaihin 22.11.2022 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242. Lounaalle mahtuu 50 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lounaan hinta eli 40 euroa on maksettava 25.11.2022 mennessä HSJ:n Senioriklubin tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 2200170.

Annalan osoite on Hämeentie 154, 00560 Helsinki. Paikalle pääsee Rautatientorin laiturilta nro 1 bussilla nro 71 (Rautatientori-Malmi) klo 11.30 ja 11.40 tai laiturilta nro 2 bussilla nro 55 (Rautatientori-Kalasatama-Koskela) klo 11.34.  Bussista poistutaan Annalantien pysäkillä. Annalan kartanon alue on bussipysäkkiä vastapäätä Hämeentien toisella puolella. Seniorijournalistien joululounas järjestetään viime vuoden tapaan valkoisessa päärakennuksessa.

VUOSIKOKOUS TAMMIKUUSSA – 26.1.2023

Ennakkotietona ilmoitetaan, että Seniorijournalistien vuosikokous pidetään torstaina 26.1.2023 klo 13.30 ravintola Arthurissa, os. Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Kokouksessa käsitellään vuoden 2022 toimintakertomus ja vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2023.  Lisäksi kokous valitsee Seniorijournalisteille puheenjohtajan ja klubitoimikunnan.

Tarkemmat kokousta koskevat tiedot kerrotaan tammikuun jäsenkirjeessä.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.
 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com