Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Piia Soilamaa. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon kaija.plit@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin Hakaniemessä. Pelaamassa käy noin 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön matias.manner@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Svenska Klubben

Huom! Svenska klubben on tauolla syyskauden 2018! Ruotsin kielen keskusteluryhmä kokoontuu pari kertaa kuussa. Ryhmässä keskustellaan ajankohtaisista asioista på svenska ja käydään tutustumiskäynneillä kiinnostavissa yrityksissä ja laitoksissa ruotsinkielisten isäntien opastamina. Klubi-iltoihin on myös kutsuttu kiinnostavia puhujavieraita.

Lisätietoja HSJ:n toimistosta jaana.virtanen@hsj.fi


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa ohjelmaa

Klubilounaan aikataulu muuttuu ja hinta nousee

KUUKAUSILOUNAAN HINNAKSI 10 EUROA
Seniorijournalistien kuukausilounaiden aikataulut muuttuvat ravintola Arthurista johtuen vuoden 2019 alusta lukien, sillä klubi saa kabinettitilat yksityiskäyttöön vasta klo 13.30 ja sen vuoksi klubilounaan alkamisaika myöhentyy puolella tunnilla. Ruokailemaan pääsee lounaspäivinä edelleenkin klo 12.30:stä lähtien, mutta lounasvieraan esitys alkaa vasta klo 13.30.

Ravintola Arthurin ilmoittamasta hinnankorotuksesta johtuen kuukausilounaan hintaa joudutaan nostamaan yhdellä eurolla, minkä jälkeen lounas maksaa klubin jäsenille 10 euroa.

Tammikuun kuukausilounas ja vuosikokous 31.1. hotelli Arthurissa

VALINNAN PAIKKA

Seniorijournalistien vuosikokous pidetään torstaina 31.1.2019 klo 13.30 ravintola Arthurissa, os. Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Kokouksessa käsitellään vuoden 2018 toimintakertomus ja vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2019.  Lisäksi kokous valitsee Seniorijournalisteille puheenjohtajan ja klubitoimikunnan. Lounas on tarjolla ennen vuosikokousta klo 12.30-13.30. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 25.1.2019 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435242.

Laulu- ja tanssijuhlille Tallinnaan 5.-7.7.2019

VIRON 150-VUOTISLAULUJUHLAMATKA

Tallinnassa vietetään heinäkuun alussa Viron 150-vuotislaulujuhlia. Järjestysnumeroltaan laulujuhlat ovat 27. ja niiden kanssa yhtä aikaa pidettävät tanssijuhlat 20. Laulu- ja tanssijuhlien alaotsikko on ”Minu arm” eli minun rakkaani, Sillä viitataan Lydia Koidulan kirjoittamaan runoon ”Mu isamaa on minu arm”, johon Gustav Ernesaks on säveltänyt musiikin.

Seniorijournalistit järjestää Tallinnan laulu- ja tanssijuhlille matkan 5.-7.7.2019. Matkalle lähdetään aamupäivällä perjantaina 5.5. Länsisatamasta, jonne palataan sunnuntai-iltana 7.7. Tallinnassa majoitus on järjestetty hotelli Olympiaan.

Juhlista johtuen hotelleiden huonehinnat ovat tavallista korkeammat. tapahtuman lippujen hintoja ei ole vielä saatavilla ja sen vuoksi matkan tarkkaa hintaa ei pystytä vielä ilmoittamaan. Arvion mukaan matkan hinnaksi tulee 350-400 euroa/henkilö 2 hengen huoneeseen majoituttaessa. Yhden hengen huoneesta hotelli perii 120 euron lisämaksun, jolloin matkan hinta on 470-520 euroa. Matka on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen ja sille on varattu 30 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkan hinta sisältää edestakaiset laivamatkat, laivalla menomatkalla brunssin ja paluumatkalla illallisbuffetin, bussikuljetukset Tallinnassa, majoituksen hotelli Olympiassa sekä sisäänpääsyn tanssijuhlaan Kalevin stadionilla perjantaina 5.7. ja laulujuhlaan Laululavalla sunnuntaina 7.7. Lauantaina 6.7. ohjelmassa on laulujuhlakulkue, joka on maksuton. Klubi ei järjestä Tallinnassa yhteisruokailuja.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään 31.12.2018 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla 0400 435242. Tarkka ohjelma ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .