Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Piia Soilamaa. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon kaija.plit@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin Hakaniemessä. Pelaamassa käy noin 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön matias.manner@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Svenska Klubben

Huom! Svenska klubben on tauolla syyskauden 2018! Ruotsin kielen keskusteluryhmä kokoontuu pari kertaa kuussa. Ryhmässä keskustellaan ajankohtaisista asioista på svenska ja käydään tutustumiskäynneillä kiinnostavissa yrityksissä ja laitoksissa ruotsinkielisten isäntien opastamina. Klubi-iltoihin on myös kutsuttu kiinnostavia puhujavieraita.

Lisätietoja HSJ:n toimistosta jaana.virtanen@hsj.fi


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa ohjelmaa

Lokakuun kuukausilounaalla 25.10. hotelli Arthurissa
TERVEISIÄ SUPOSTA
Lounasvieraaksi torstaina 25.10.2018 klo 13 saapuu Suojelupoliisin apulaispäällikkö Olli Kolstela. Hän valottaa, mitä hallituksen esittämä ja eduskunnan käsittelyssä parhaillaan oleva uusi tiedustelulaki merkitsee Supolle ja miksi on tärkeää saada se voimaan kiireellisenä. Entä mitä mieltä Supossa ollaan siitä, että se on joutumassa entistä tiukemmin eduskunnan valvontaan?

Buffetlounas järjestetään ravintola Arthurissa ja se maksaa 9 euroa. Ruoka maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään 19.10.2018 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435 242.

Marraskuun kuukausilounaalla 29.11. hotelli Arthurissa

EI MIKÄÄN YHDEN ILLAN JUTTU
Marraskuun lounasvieras on vuosien kuluessa tullut tutuksi valtaosalle klubin jäsenistä. Hän on Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Pekka Laine, joka on vetänyt liiton historian kirjoittajia tukenutta työryhmää.  Nyt historia on pantu kirjoihin ja kansiin ja Laineen Pekka tulee klubilounaalle kertomaan lokakuussa ilmestyvästä teoksesta torstaina 29.11.2018 klo 13.

Lounaspaikka on ravintola Arthur ja lounas maksaa 9 euroa. Ruoka maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään 23.11.2018 mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435 242.

Ohjattu käynti Amos Rexiin 3.12.

AINUTLAATUISTA KATSOTTAVAA

Seniorijournalistien ensimmäinen tutustumisryhmä Amos Rex -taidemuseoon täyttyi hetkessä ja sen vuoksi klubi järjestää vielä toisen mahdollisuuden vierailla uuden uutukaisessa museossa maanantaina 3.12.2018 klo 12. Opastus on varattu 25 hengen ryhmälle, jolle esitellään sekä Amos Rexin arkkitehtuuria että japanilaisen Teamlab-taiteilijaryhmän avajaisnäyttely. Opastus kestää noin tunnin. Sen jälkeen näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti.

Tilaisuus on tarkoitettu vain Seniorijournalistien jäsenille, jotka pääsevät maksutta sisään pressikortilla (tai museokortilla). Ilmoittautumiset Antti  Manniselle viimeistään perjantaina 23.11.2018 mieluiten sähköpostilla antti.manninen1@luukku.com tekstiviestillä tai soittamalla puh.  040 721 9342.

Joululounas Annalassa 13.12. klo 12-15

JOULURUOKAA TARJOO KUNNON VÄKI

Seniorijournalistien joululounas tarjotaan tänäkin vuonna perinteiseen tapaan Annalan kartanon alueella sijaitsevan Hyötykasviyhdistyksen talossa Helsingin Toukolassa. Lounaalle kokoonnutaan torstaina 13.12.2018 klo 12.00-15.00. Lounaan hinta on 35 euroa. Se sisältää herkullisen ja monipuolisen joululounaan ruokajuomineen sekä tervetuliaismaljan.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle perjantaihin 23.11.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400-435 242. Tilojen rajallisuudesta johtuen lounaalle mahtuu 50 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lounaan hinta eli 35 euroa on maksettava 27.11.2018 mennessä HSJ:n Seniorijournalistien tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 4970.

Annalan osoite on Hämeentie 154, 00560 Helsinki. Paikalle pääsee Rautatientorin laituri 1:ltä bussilla nro 71 (Rautatientori-Malmi) klo 11.28 ja 11.38 tai laituri 9:ltä bussilla nro 55 (Rautatientori-Kalasatama-Koskela) klo 11.30.  Bussista poistutaan Annalantien pysäkillä.

Annalan kartanon alue on bussipysäkkiä vastapäätä Hämeentien toisella puolella. Seniorijournalistien joululounas järjestetään vaalean kartanorakennuksen kanssa samaan pihapiiriin sijoittuvassa keltaisessa talossa.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .