Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Raija Silfverberg. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon laura.vuoma@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2023 LOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Vuoden 2023 lounaspäivät ovat 26.1., 23.2., 30.3., 27.4., 31.8., 28.9., 26.10 ja 30.11. Toukokuussa lounasta ei ole, sillä 25.5. Seniorijournalistien jäsenet kokoontuvat  juhlimaan klubin 50-vuotismerkkipäivää.

Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitila on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien. Ennen sitä kabinettitilassa voi olla myös muita ruokailijoita.

Lounaan hinta vuonna 2023 on 13 euroa. Ruokailu maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.  Seniorijournalistit kompensoi 17,50 euron hintaista lounasta 4,50 eurolla ruokailijaa kohti.

RAKKAAT SANAT – syyskuun kuukausilounaalla 28.9.

Jokainen yksittäinen sanakin on universumi tai ainakin miniversumi. Näin sanoo kielitieteilijä Janne Saarikivi, joka käy keväällä ilmestyneessä kirjassaan läpi tärkeitä, isoja, pieniä, hauskoja tai kuolemanvakavia sanoja ja kertoo, mistä ne tulevat. Hänen tuorein kirjansa Rakkaat sanat valottaa myös Saarikiven omaa suhdetta sanoihin ja merkityksiin.

Myös yhteiskunnallisena keskustelijana ja kolumnistina tunnettu Saarikivi tulee Seniorijournalistien vieraaksi ravintola Arthurin kuukausilounaalle torstaina 28.9.2023 klo 12.30.  Puheenvuorossaan syyskuun lounasvieras kertoo sanojen merkitysten luotaamisesta kritiikin työkaluna.

Lounas maksaa 13 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 22.9.2023 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435 242.

MAXIM FEDOROVIN UKRAINA – lokakuun kuukausilounaalla 26.10.

Lokakuun lounasvieraaksi torstaina 26.10.2023 klo 12.30 saapuu Yleisradion Kiovan-kirjeenvaihtaja Maxim Fedorov, jolla on hyvin henkilökohtainen suhde Venäjän hyökkäyssotaan. Hänen äitinsä on ukrainalainen ja hänen venäläisellä isällään on sukua Ukrainassa. Vanhemmat tapasivat opiskeluaikoina Leningradissa, ja Maxim Fedorov kasvoi venäläiseksi.

Nykyisin Fedorov on eurooppalainen kosmopoliitti. Hän on nykyisin Suomen kansalainen, mutta hän on asunut myös Saksassa ja viettänyt pitkiä aikoja Espanjassa ja Itävallassa. Hän puhuu yhdeksää kieltä.
Tänä syksynä julkaistussa Minun Ukrainani -kirjassa Fedorov kuvaa elämää ja toimittajan työtä sotaa käyvässä maassa.

Lounas on tarjolla ravintola Arthurissa  ja se maksaa 13 euroa. Lounas maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 20.10.2023 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435 242.

****************

Seniorijournalisteilla on oma Facebook-ryhmä

Seniorijournalisteilla on oma, suljettu  Facebook-ryhmä, johon pääsevät kaikki HSJ:n seniorijäsenet. Ryhmään pääsyn edellytyksenä on siis Journalistiliiton eläkeläisjäsenyys ja liiton jäsenyhdistyksen tulee olla HSJ. Seniorijournalistit-ryhmä löytyy Facebookista em. nimellä hakemalla. Jotta pääsetryhmään, lähetä liittymispyyntö ryhmän ylläpitäjille. Sen pääset tekemään, kun olet ensin etsinyt ryhmän.

Facebook-ryhmä toimii Seniorijournalistien täydentävänä viestintäkanavana jäsenkirjeen ohella. Ryhmässä kerrotaan sekä tulevista että menneistä tapahtumista, kuten kuukausilounaista, vierailuista, matkoista ja retkistä. Klubitoimikunta toivoo saavansa ryhmän kautta uusia toimintaideoita. Ryhmässä jäsenet voivat antaa myös palautetta toimikunnalle ja käydä keskustelua jäseniä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Noudata ilmoittautumisaikoja
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com