Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Tuuli Kainulainen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon johanna.sillanpaa@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2022 LOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään koronatilanteen salliessa edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Syyskauden 2022 lounaspäivät ovat 25.8., 29.9., 27.10 ja 24.11.

Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitila on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien.

Ravintola Arthur on ilmoittanut nostavansa vuoden 2022 alusta lounaan hinnan 15 euroon. Seniorijournalistit kompensoi hintaa 4 eurolla ruokailijaa kohti, jolloin lounastaja maksaa ruokailustaan itse 11 euroa. Lounas maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Seniorijournalistien klubitoimikunta seuraa edelleen koronatilanteen kehitystä ja toimii viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tilaisuudet voidaan tarvittaessa perua lyhyelläkin varoitusajalla.

RAUTAESIRIPUN VARJOSSA kuukausilounaalla 25.8.

Suojelupoliisi toimi kylmän sodan aikana voimakkaammin suhteessa KGB:hen kuin mitä aiemmin on ymmärretty. Tämä käy ilmi valtiotieteen maisteri Mari Luukkosen keväällä ilmestyneestä väitöskirjasta nimeltä Rautaesiripun varjossa, jossa hän tarkastelee Seppo Tiitisen johtamaa Suojelupoliisia idän ja lännen välisessä kamppailussa. Luukkosen mukaansa Supon KGB-residentille tekemät ilmoitukset Neuvostoliiton harjoittamasta luvattomasta tiedustelutoiminnasta kestävät hyvin kansainvälisen vertailun.

Mari Luukkonen saapuu Seniorijournalistien syyskauden ensimmäiseksi lounasvieraaksi torstaina 25.8.2022 klo 12.30. Noutopöytälounas on tarjolla ravintola Arthurissa osoitteessa Vuorikatu 19. Lounaan hinta 11 euroa maksetaan ravintolan kassalle lounaalle saavuttaessa.
Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 19.8.2022 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila(at)pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242.

SAARIAHON INNOCENCE KANSALLISOOPPERASSA 2.11.2022

Kaija Saariahon, Sofi Oksasen ja Aleksi Barrièren uusi ooppera Innocence oli suuri menestys kesällä 2021 Festival d’Aix-en-Provincen oopperafestivaaleilla Ranskassa. Nyt teos saa ensi-iltansa Suomen Kansallisoopperassa lokakuun alussa. Ooppera tapahtuu kahdessa rinnakkaisessa ajassa. Se käsittelee menneisyyden haavoja, ajan kulumista ja irti päästämistä.
Solisteina nähdään mm. Anu Komsi, Jyrki Korhonen ja Tuomas Pursio sekä Vilma Jää, joka liittää lauluunsa elementtejä vienankarjalaisesta lauluperinteestä ja karjankutsuhuudoista. Hän esiintyi keskeisessä roolissa myös Innocencen esityksessä Ranskassa ja sai innostuneen vastaanoton. Kapellimestarina Helsingissä toimii Clément Mao-Takacs.

Seniorijournalistit on varannut 30 lippua Innocence-oopperan esitykseen keskiviikkona 2.11.2022 klo 19. Varaus on tehty Kansallisoopperan toisen parven 2. riville. Liput maksavat 82 euroa/kappale, ja esitys on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen.
Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle 3.10.2022 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila(at)pp.inet.fi , tekstiviestillä tai soittamalla, puh 0400 435 242.
Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.
 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com