Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
KODAK Digital Still Camera

Fraasikuoro

Yhdistyksen omassa Fraasi-kuorossa on yli 30 laulajaa. Kuoroharjoitukset pidetään kerran viikossa. Kuoron johtaja on Raija Silfverberg. Viikottaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa sekä vuosikokouksessamme.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon tuula@hsj.fi!


Sähly

Yhdistyksellä on oma sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 20.30-21.30 Hakaniemessä Arena Centerissä. Pelaamassa käy runsaat 20 pelistä kiinnostunutta jäsentä.

Jos pelaaminen sählyjoukkueessa kiinnostaa, ota yhteyttä joko pelaajien yhteyshenkilöön juho.matilainen@gmail.com tai HSJ:n toimistoon  jaana.virtanen@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Syksyn 2020 ohjelmaa

ELOKUUN LOUNAS PERUUTETTU

Seniorijournalistien klubitoimikunta on päättänyt peruuttaa elokuun kuukausilounaan, jolle oli määrä kokoontua torstaina 27.8.2020. Syynä peruutukselle on, että lounaalle oli ilmoittautunut vain viitisentoista osallistujaa.

Tavoitteena on, että loppuvuoden klubilounaat järjestetään vakiintuneeseen tapaan kuukauden viimeisenä torstaina ja että joululounas nautitaan Hyötykasviyhdistyksen tiloissa Annalassa, kuten aiemminkin. Lippuja on lisäksi varattu pariin teatteriesitykseen ja suunnitelmissa on myös tutustumiskäynti uudistetulle olympiastadionille loppusyksystä.

Muistutamme, että klubi on sopinut kuukausilounaiden alkamisajaksi klo 12.30. Ravintola Arthur toivoo, että ruuhkien välttämiseksi alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitilassa voi klo 12.30.-13.30 olla myös muita ruokailijoita ja että kabinetti on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien.

Klubitoimikunta seuraa kiinteästi koronatilanteen kehitystä. Jos kokoontumisrajoituksia tai -suosituksia tiukennetaan, Seniorijournalistit toimii viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti ja peruuttaa tarvittaessa tilaisuudet lyhyelläkin varoitusajalla

SÄILYYKÖ AY-LIIKE VAHVANA?

Onko vahva ammattiyhdistysliike Suomessa pian vain muisto? Pystyvätkö ammattijärjestöt uudistumaan ja pitämään pintansa työnantajapuolen voimistuvia hyökkäyksiä vastaa? Ay-liikkeen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä valottaa syyskuun lounaalla SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola, joka jää muutaman viikon kuluttua eläkkeelle. Hän kertoo myös syksyllä ilmestyvästä kirjastaan torstaina 24.9.2020 klo 12.30 klubilounaalla ravintola Arthurissa.

Ravintola Arthurin osoite on Vuorikatu 19. Lounaan hinta on 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.

Ilmoittautumiset Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 18.9.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi  tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.

JOURNALISTI VIESTINTÄTOIMISTOSSA

Uusia viestintätoimistoja on viime vuosina syntynyt kuin sieniä sateella ja moni journalisti on kokeillut siipiään tälläkin viestinnän kentällä. Eräs heistä on MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki, joka saapuu Seniorijournalistien lounasvieraaksi torstaina 29.10.2020. Lehtimäki oli kolme vuotta viestintätoimisto Ellun Kanojen palveluksessa, mutta palasi viime kesänä Maikkariin, jossa oli aiemmin työskennellyt politiikan toimittajana.

Lounas on tarjolla ravintola Arthurissa klo 12.30-13.30. Lounas maksaa 10 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 23.10.2020 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä, puh 0400 435 242.

TEATTERIIN!

Seniorijournalistit on varannut syyskaudella jäsenilleen ja heidän seuralaisilleen lippuja kahteen teatteriesitykseen Kansallisteatterissa.

Ensimmäinen niistä on menestysesitys Hitler ja Blondi keskiviikkona 14.10.2020 klo 19 Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Näytelmän alaotsikko on Kolmetoista laulua diktaattorille, saksanpaimenkoiralle ja pianolle. Mikä oli miehiään Adolf Hitler ja millaisena hän saattaisi näyttäytyä uskollisen, mutta tarkkavaistoisen saksanpaimenkoiran silmin nähtynä? Näytelmä on Michael Baranin ohjaama ja siinä nähdään Hitlerinä Seela Sella ja hänen Blondi-koiranaan Verneri Lilja.

Esitykseen on varattu 30 lippua. Lipun hinta on 39 euroa ja se on maksettava 10.9.2020 mennessä HSJ n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 20 20033

Ilmoittautumiset 9.9.2020 mennessä joko sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com. tai tekstiviestillä 050 336 9630.

Toinen näytelmä on Anne Rautiaisen ohjaama, Pedro Almodóvarin elokuvaklassikkoon perustuva Kaikki äidistäni, joka nähdään perjantaina 30.10.2020 klo 19 Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Näytelmää kuvataan ylistyslauluksi äitiydelle ja naisten voimalle. Tarinan ytimessä on vapaus löytää ja valita itselleen perhe, rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Seniorijournalisteille on varattu esitykseen 25 lippua, jotka maksavat 45 euroa/kpl. Liput on maksettava 25.9.2020 mennessä HSJ n tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 20 20046

Ilmoittaudu 23.9.2020 mennessä joko sähköpostitse railikoivukoski@yahoo.com tai tekstiviestillä 050 336 9630.

 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, tavannut venäläisiä toimittajaopiskelijoita, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, Sirkus Finlandiaan ja oopperaan.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .