Harrasteryhmät Harrasteryhmät

Etusivu > Jäsenedut > Harrasteryhmät
Fraasi kajauttaa ilmoille Journalistin ohjeet ja liitteen Paranoidin tahtiin. Kuva: Jetro Stavén & Johanna Erjonsalo

Fraasikuoro

Yhdistyksellä on oma Fraasi-kuoro, joka harjoittelee kerran viikossa torstaisin. Kuoron johtajana toimii Tuuli Kainulainen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi kuoro on esiintynyt jäsenten jouluisessa yhteislauluillassa ja vuosikokouksessamme sekä osallistunut Kuorojen kierrokselle. Joulukuussa 2021 kuoro esiintyi HSJ:n 100+1 -juhlassa.

Jos kuorolaulu kiinnostaa, ilmoita halukkuutesi HSJ:n toimistoon laura.vuoma@hsj.fi!


Seniorijournalistit

Seniorijournalistit on noin 250-jäseninen HSJ:n jäsenten eläkeläisklubi. Toiminta on monipuolista ja vilkasta. Klubilounaille jäsenet kokoontuvat kuukausittain. Ohjelmassa on muun muassa ooppera-, teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä jäsenmatkoja ja kotimaan retkiä lähialueille.
Seniorijournalistit tiedottaa jäsentilaisuuksista jäsenkirjeissä, joita tulee muutaman kuukauden välein kesätaukoa lukuunottamatta.

Jos senioritoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä HSJ:n toimistoon jaana.virtanen@hsj.fi tai klubimestari annakati.mattila@pp.inet.fi.

Tulevaa senioritoimintaa tämän linkin alla

VUODEN 2023 LOUNAAT

Seniorijournalistien klubilounaat järjestetään edelleen ravintola Arthurissa kuukauden viimeisenä torstaina. Vuoden 2023 lounaspäivät ovat 26.1., 23.2., 30.3., 27.4., 31.8., 28.9., 26.10 ja 30.11. Toukokuussa lounasta ei ole, sillä Seniorijournalistien jäsenet kokoontuvat silloin juhlimaan klubin 50-vuotismerkkipäivää.

Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan eikä ruokailemaan tulla ennen sovitun lounasajan alkua. Niin ikään ravintolan kanssa on sovittu, että kabinettitila on Seniorijournalistien yksityiskäytössä vasta klo 13.30:stä lähtien. Ennen sitä kabinettitilassa voi olla myös muita ruokailijoita.

Lounaan hinta vuonna 2023 on 13 euroa. Ruokailu maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa.  Seniorijournalistit kompensoi 17,50 euron hintaista lounasta 4,50 eurolla ruokailijaa kohti.

ENSIMMÄISEN TASAVALLAN TEKIJÄT LOUNASVIERAKSI

Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlanäytelmä Ensimmäinen tasavalta on ollut suuri yleisömenestys. Suomalaisen demokratian syntyhistoriasta kertova esitys on Kansallisteatterin pääohjaaja Esa Leskisen käsikirjoittama ja ohjaama, ja sen taustoittavana tutkijana on toiminut FM Aleksi Ahtola.

Seniorijournalistit saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua näytelmän syntyhistoriaan, kun Esa Leskinen ja Aleksi Ahtola saapuvat maaliskuun kuukausilounaalle lounasvieraiksi torstaina 30.3.2023 klo 12.30.

Lounas maksaa 13 euroa ja se maksetaan ravintolan kassalle lounaalle tultaessa. Ilmoittaudu Annakati Mattilalle viimeistään perjantaina 24.3.2023 mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi, tekstiviestillä tai soittamalla, puh. 0400 435 242.

HUOM! Kuukausilounaiden alkamisajaksi on sovittu klo 12.30. Ravintola Arthur edellyttää, että alkamisaikaa myös noudatetaan.

NUORTA JA VANHAA GALLÉN-KALLELAA

Maalauksia, grafiikkaa, luonnoksia ja valokuvia – yhteensä noin sata teosta tai esinettä –  on esillä Kansallismuseon Gallén-Kallela -näyttelyssä, joka esittelee taiteilijan uran viimeiseksi suurtyöksi jääneiden freskojen lisäksi myös nuoren ja kaukokaipuuta poteneen Gallénin varhaisimpia piirustuksia.

Seniorijournalistit järjestää jäsenilleen opastetun kierroksen Gallén-Kallela -näyttelyyn keskiviikkona 15.3.2023 klo 14.30. Kokoontuminen Kansallismuseon aulassa klo 14.20. Muistutamme, että Mannerheimintien peruskorjauksella on vaikutuksia Kansallismueon alueella liikkumiseen ja se aiheuttaa muutoksia sekä kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen että moottoriajoneuvojen reitteihin.

Ryhmään mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Satu Harlahdelle 10.3.2023 mennessä mieluiten sähköpostitse harlahti.satu@gmail.com tai puh. 040 578 8748.

TOISENLAINEN SHAKESPEARE-TULKINTA

Kansallisteatteri on luonut uudenlaisen tulkinnan Shakespearen Kuningas Learista. Kirjailijan suosituimpiin kuuluvan klassikon uudessa ohjauksessa haurastuvan kuninkaan sijaan näyttämöllä nähdään naispuolinen Lear, muistisairas valtias, jonka on aika astua syrjään ja luopua johtajuudestaan.

Näytelmän ohjaa Tiina Puumalainen ja visualisoi Teppo Järvinen. Esityksen koreografian ovat suunnitelleet Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö. Learina nähdään Katariina Kaitue ja hänen uskollisena kumppaninaan Sari Puumalainen.

Seniorijournalistit on varannut 30 lippua Learin esitykseen Vallilan Kansallisteatterissa Vallilan konepajan alueella, os. Bruno Granholmin kuja,  keskiviikkona 19.4.2023 klo 19. Liput maksavat 34 euroa/kpl. Esitys on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen.

Ilmoittautumiset Satu Harlahdelle 10.3.2023 mennessä mieluiten sähköpostitse harlahti.satu@gmail.com tai puh. 040 578 8748. Liput on maksettava 13.3.2023 mennessä HSJ:n Senioriklubin tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 2320238.

VAIN TERVEENÄ KLUBIN TILAISUUKSIIN

Ethän tule yskäisenä tai nuhaisena Seniorijournalistien tilaisuuksiin. Pidä edelleen huoli käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.
 *****

NOUDATA ILMOITTAUTUMISAIKOJA
Ilmoittautumiset klubin tilaisuuksiin ovat sitovia. Sen vuoksi osallistumismaksu peritään myös siinä tapauksessa, ettet saavu ilmoittautumisestasi huolimatta paikalle. Jos sinulle tulee este, peruuta osallistumisesi heti, kun saat tiedon siitä.


Esoteriakerho

HSJ:n esoteriakerho tarjoaa HSJ:n jäsenille vapaaehtoista, omaehtoista ja omakustanteista matalan kynnyksen toimintaa, tietoa ja yhteisöllisyyttä.
Kerhon ytimessä on esoteeristen teemojen tutkiminen siten, että yleistieto ja -sivistys kasvavat ja perspektiivi maailmaan laajenee. Tarkoitus on opiskella kulttuurihistorian, uskontojen, uskomuksien ja ihmisyyden monia puolia niin niiden ytimestä kuin marginaalistakin. Asioita lähestytään avoimesti ja rehellisen kiinnostuneena, mutta samaan aikaan myös pilke silmäkulmassa ja tietynlainen yleishumoristinen ote elämään säilyttäen.
Lisätietoja antaa kerhon toiminnasta vastaava Jukka Vuorio jukka.mikael.vuorio@gmail.com


Pressiklubi

Pressiklubi on Helsingin Seudun Journalistien ja Radio- ja televisiotoimittajien Liiton yhteinen klubi. Se on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä, muun muassa Fiskarsiin, Maanpuolustuskorkeakouluun, oopperaan ja urheilumuseoon.

Pressiklubin ohjelmaa ideoi klubin hallitus, jossa HSJ:llä on viisi edustajaa. Pressin tilaisuuksista ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse ja nettisivuilla pressiklubi.fi .


Nuoret Journalistit

Nuoret Journalistit on nuorten journalistien muodostama yhteisö, joka on järjestänyt muun muassa kesäpiknikkejä, kutsunut vierailevia puhujia ja ollut toteuttamassa pohjoismaista nuorten toimittajien seminaaria.
Lisätietoa saat ryhmän yhteyshenkilöiltä Timo-Pekka Heimalta timo.heima@gmail.com ja Outi Jaatiselta ohjaatinen@gmail.com