Salli-journalistipalkinnot Arja Tuusvuorelle ja IL-palojen työryhmälle

Etusivu > Ajankohtaista > Salli-journalistipalkinnot Arja Tuusvuorelle ja IL-palojen työryhmälle
Julia Valtanen, Aleksi Pylvänäinen, Jenni Smith, Sipe Myllyniemi ja Arja Tuusvuori iloitsivat Salli-palkinnoista HSJ:n vuosikokouksessa. Kuva: Laura Vuoma/HSJ.

Helsingin Seudun Journalistien myöntämän Salli-journalistipalkinnon 2024 saavat Yliopisto-lehden toimituspäällikkö Arja Tuusvuori sekä Iltalehden IL-palojen työryhmä Jenni Smith, Sipe Myllyniemi, Aleksi Pylvänäinen ja Julia Valtanen. Palkinnot jaetaan HSJ:n vuosikokouksessa 25. maaliskuuta.

Share in X Share in Facebook
Arja Tuusvuoren kuva Juho Leikas.

Yliopisto-lehden toimituspäällikkö Arja Tuusvuori palkitaan esimerkillisestä työstään tieteen yleistajuistamisen parissa

Arja Tuusvuoren lähes koko työura on liittynyt tutkimustiedon yleistajuistamiseen. Hän on työskennellyt Helsingin yliopiston julkaisemassa Yliopisto-lehdessä ensin toimitussihteerin nimikkeellä ja sittemmin toimituspäällikkönä vuodesta 2001. Yliopisto-lehden avustajana hän aloitti jo vuonna 1995.

Yliopisto-lehti tarjoilee yhdentoista tiedekunnan tärkeät ja ajankohtaiset aiheet niin, että lukija tarttuu itselleen entuudestaan vieraisiin aihepiireihin. Demokratian ja yhteisen keskustelun kannalta on välttämätöntä, että kansalaisilta löytyy tarpeeksi laaja yhteinen tietopohja ja sanasto. Työssään Arja Tuusvuori saattaa tutkitun tiedon ymmärrettävästi ja yhteyksiinsä asetettuna päätöksenteon ja lukijan oman ajattelun aineksiksi.

Arja Tuusvuori käyttää varmoin ottein aikakauslehtijournalismin kokemustaan, jotta lukija ymmärtäisi myös tutkimuksen merkityksen yhteiskunnassa. Paineidenkin keskellä hän pyrkii työssään parhaaseen laatuun ja vaatii sitä muiltakin. Tuusvuori on taitava editori, tinkimätön faktantarkistaja sekä tyylin ja kauniin kielen vaalija. Vankka yleissivistys ja yhteiskuntaa valppaasti tarkkaileva katse yhdistettynä tutkimusmaailman tuntemukseen tekevät hänestä niin työtovereiden kuin laajan avustajajoukon arvostaman kovan luokan ammattilaisen.

Erityisen paljon kiitosta palkittava saa työskentelystään freelance-kirjoittajien kanssa. Hänen antamansa palaute on paneutuvaa, arvostavaa ja analyyttistä. Vuosien varrella Arja Tuusvuori on evästänyt kymmeniä nuoria toimittajia tiedetoimittamisen perusteilla ja edistänyt laadukkaan journalismin tekemistä ja suomalaismedioiden tiedeymmärrystä.

IL-palojen työryhmä vasemmalta oikealle: Jenni Smith, Aleksi Pylvänäinen, Julia Valtanen ja Sipe Myllyniemi.

IL-palojen työryhmä, tuottaja Jenni Smith sekä toimittajat Sipe Myllyniemi, Aleksi Pylvänäinen ja Julia Valtanen, palkitaan ansiokkaasta työstään sanomalehden sosiaalisen median konseptiuudistuksessa

IL-palat, Iltalehden mobiilisovelluksen story-muotoiset nopeat uutissisällöt, lanseerattiin keväällä 2023. Itse kehitetty omalla alustalla toimiva käyttöliittymä yhdistää sosiaalisesta mediasta tutun muodon journalistisiin sisältöihin. Näin sisältöjä voidaan hyödyntää sellaisenaan Iltalehden sosiaalisen median kanavissa.

IL-paloihin nostetaan kiinnostavimmat videot ja kuvat, tiivistetään uutisten tärkeimmät pointit ja nostetaan uudenlaisia kulmia puheenaiheista. Palvelun kohderyhmä on erityisesti nuoret, joille sisältöjä tuotetaan tutussa muodossa. Videosisällöt keräävät miljoonia näyttöjä viikoittain. Sisällöntuotantoon palkattiin myös uusia työntekijöitä, jotka vakinaistettiin Iltalehden palvelukseen.

IL-palojen sisällöntuotannosta vastaa nelihenkinen tiimi, joka työskentelee kameran edessä ja takana. Työ vaatii vahvaa journalistista osaamista, kuvaustaitoja sekä kuvien ja videoiden editointi- ja käsittelytaitoa. Tekijöiltä kysytään uutisnenää ja hoksnokkaa, sillä asiakokonaisuudet otetaan haltuun nopeasti ja niistä on aina löydettävä kiinnostavimmat kärjet. Tiimi kirjoittaa sujuvasti, tiivistää osuvasti ja otsikoi terävästi. He tuntevat somealustat ja osaavat hyödyntää niiltä tuttuja ilmaisun keinoja. IL-palojen tiimi on aina valmiina auttamaan myös muuta toimitusta paloihin soveltuvan sisällön etsimisessä.

IL-palojen monitaitoinen työryhmä on ollut luomassa merkittävää konseptiuudistusta.

 

Salli-palkinnot luovutettiin Helsingin Seudun Journalistit ry:n vuosikokouksessa Original Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä 25.3.2024. Arja Tuusvuori ja IL-palojen työryhmä saivat molemmat 2000 euron rahapalkinnon.

Salli-journalistipalkintoa jakamalla Helsingin Seudun Journalistit (HSJ) jatkaa Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton käynnistämää perinnettä. Palkinto vahvistaa ammatillista identiteettiä ja nostaa alan arvostusta. Palkinto voidaan myöntää työssään ansioituneelle journalistille, elämäntyöstä tai esimerkiksi merkittävästä teosta alalla. Palkinnon voi saada HSJ:n jäsen tai työryhmä, jossa enemmistö on yhdistyksen jäseniä. Palkinnonsaajia ehdottavat HSJ:n jäsenet. Suomen Journalistiliittoon kuuluva Helsingin Seudun Journalistit on journalistien, kustannustoimittajien ja viestijöiden ammattiyhdistys.

 

 


Share in X Share in Facebook