Jäsenmatkat Jäsenmatkat

Etusivu > Jäsenedut > Jäsenmatkat

HSJ järjestää vuosittain 1-2 jäsenmatkaa. Matkat ovat jäsenille edullisia, sillä yhdistys tukee niitä taloudellisesti. Matkoilla on journalistista ohjelmaa, kuten tapaamisia paikallisten kollegoiden kanssa ja vierailuja yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin.

  • Viime vuosina jäsenmatkoja on tehty muun muassa Moskovaan, Madridiin, Istanbuliin, Dubrovnikiin, Reykjavikiin, Berliiniin, Tiranaan, Pietariin, Prahaan, kaksi kertaa Tbilisiin ja syksyllä 2017 Armeniaan.
  • Mihin seuraavaksi?
    Onko Sinulla idea seuraavaksi matkakohteeksi? Lähetä perusteltu ehdotuksesi osoitteeseen jaana.virtanen@hsj.fi. Ehdotuksesi tulee sitä varmemmin valituksi, mitä paremmat eväät Sinulla on tarjota sen toteuttamiseen: kontakteja, sopivaa matkaohjelmaa yms. Olisitko jopa halukas toimimaan vaikkapa matkanjohtajana? Matkakohteen pitää luonnollisesti olla toteuttamiskelpoinen myös kustannusten ja matkustusaikataulujen osalta.

 


Syksyn 2018 jäsenmatka tehtiin Moldovaan

HSJ teki matkan Moldovaan 19.-23.9.2018.

Tämä suomalaisille vieras maa on Euroopan köyhimpiä maita ja maastamuutto onkin huomattavan suurta. Moldovan poliittinen suunta on epämääräinen. Osa poliitikoista haluaa maan suuntautuvan länteen ja pyrkivän sekä Naton että EU:n jäseneksi. Sen sijaan maan runsas vuosi sitten valittu presidentti pyrkii parantamaan suhteita Moskovaan ja haluaa syvempää yhteistyötä Venäjän kanssa.

Transnistrian tilanne tuo oman lisänsä. Transnistriaa voisi kuvailla Neuvostoliiton ulkomuseoksi, josta löytyy runsaasti Lenin-patsaita ja neuvostohenkeä. Transnistria väittää olevansa itsenäinen valtio mutta mikään muu valtio ei ole tunnustanut sen itsenäisyyttä. HSJ:n ryhmä pääsee tutustumaan tähän merkilliseen maahan.

Matkalla oli myös journalistista ohjelmaa, kuten tapaaminen Nadine Gogun kanssa. Gogu tulee Independent Journalism Centeristä ja tapaamisen teemana oli ”The Media situation in Moldova”. Lisäksi ryhmä vieraili uutisportaali Agoran toimituksessa. Agora on riippumaton nettiuutisia tuottava toimisto, jolla on 10 palkattua toimittajaa. Isäntänä toimi varapäätoimittaja Felicia Nedelschi.
Ryhmä tapasi vielä moldovalaisia toimittajia ravintola Propaganda Caféssa. Ravintolan omistaa Natalia Morari, joka on aiemmin työskennellyt Novoje Vremjan toimittajana kunnes hän joutui lähtemään Venäjältä.

Lisäksi ryhmä tutustui Moldovan viiniteollisuuteen ja valtaviin viinikellareihin, jonne Juri Gagarin aikoinaan eksyi.  Moldovan historia tuli muutenkin tutuksi ja selvisi, miksi kuningas Kaarle XII viipyi niin kauan Benderissä.

Matkan jäsenhinta oli 450 €. Yhden hengen huoneen lisä 140 €. Ryhmän koko oli 25 henkilöä.

Matkanjärjestäjä: Friis&Resor, www.friisresor.eu

Ilmoittautuminen matkalle päättyi 3.6.2018. Paikoista ilmoitettiin hakijoille 4.6. alkavalla viikolla.


Kevään 2018 matka tehtiin Riikaan

HSJ teki matkan Riikaan, Latviaan 17.‒19.5.2018 (torstai‒lauantai).

Matkaohjelmaan sisältyi kiertoajelu ja -kävely oppaan johdolla, tutustuminen Latvian taidemuseoon sekä uuteen kansalliskirjastoon. Ryhmä tapasi myös Jurmalassa asuvan toimittaja Jukka Rislakin, joka teki elämänuransa Helsingin Sanomissa. Rislakilta ilmestyi keväällä Otavan julkaisemana työmuistelmat ”Mullistusten mies. Elämää ja kohtaloita historian aallokossa”.
Paluupäivänä ryhmä teki vielä retken maaseudulle Rundalen linnaan ja Jelgavan kaupunkiin. Matkalle osallistui 13 HSJ:n jäsentä.

Matkan hinta HSJ:n jäsenille oli 295 euroa jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 90 euroa.

Hintaan sisältyivät lennot Helsinki-Riika-Helsinki (AirBaltic), majoitus, hotelliaamiaiset, puolihoito (kolme lounasta ja yksi päivällinen), paikallisen oppaan palvelut (englanniksi), kuljetukset tilausbussilla sekä sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin.

Matkanjärjestäjä: Friis&Resor.