Vuosikokous 2023: Yhdistys on iskussa

Etusivu > Ajankohtaista > Vuosikokous 2023: Yhdistys on iskussa

Helsingin Seudun Journalistien vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen hallitukseen uusia jäseniä. Puheenjohtaja Marjaana Varmavuoren mukaan yhdistys on iskussa, mikä on hyvä, koska alamme tärkeän työn puolustamisessa riittää tekemistä.

Tweet in Twitter Share in Facebook

Helsingin Seudun Journalistien vuosikokoukseen kokoontui 29. maaliskuuta noin 60 jäsentä. Yhdistyksen puheenjohtaja Marjaana Varmavuori totesi avauspuheenvuorossaan, että viime vuosissa on pandemian ja Ukrainan sodan vuoksi historian ”hullujen vuosien” elementtejä. Kaiken myllerryksen keskellä media-alalla riittää työtä.

”Olemme uutisoineet, näyttäneet, analysoineet, selittäneet ja tiedottaneet, mitä tapahtuu. Moni on tehnyt pitkää päivää ja ylimääräisiä vuoroja – tekijöiden määrää ei ole lisätty, pikemminkin päinvastoin”, Varmavuori sanoi.

HSJ:n toimintavuoteen 2022 kuului perustyön lisäksi rekrytointeja sekä yhdistyksen toimistolla että luottamushenkilöpuolella. Journalistiliiton vaalivuoden jäljiltä yhdistyksellä on nyt tuore valtuustoryhmä, liiton hallitusryhmä ja liiton valiokuntien edustajat sekä oman vuosikokouksensa jälkeen myös osittain uusi hallitus.

”Tämä yhdistys on iskussa. Se on hyvä, koska muutokset eivät tule helpolla, mutta niitä todella tarvitaan. Tekemämme työ on tärkeää. Ilman journalismia ja luotettavaa tiedonvälitystä demokratia ei toimi. Tällä hetkellä moni asia uhkaa mahdollisuuksiamme tehdä työtä. Eivät vähiten työnantajapuolen vaatimukset, jotka kurjistaisivat alaa entisestään”, Varmavuori sanoi.

Vuonna 2023 HSJ:n toiminnan teemoja ovat jäsenten välisen yhteisöllisyyden rakentaminen tapahtumissa, opiskelijatoiminta ja osastojen aktiivien tukeminen. Yhdistys on myös tärkeä lenkki edunvalvonnan ketjussa.

”Pidämme huolen siitä, että viesti kulkee työpaikoilta ja ihmisten arjesta sinne, missä päätöksiä tehdään ja edunvalvontaa suunnitellaan ja toteutetaan eli liittoon”, Varmavuori sanoi.

Journalistiliiton terveiset vuosikokoukseen toi liiton puheenjohtaja Hanne Aho. Hän avasi kokousväelle tilannetta lehdistön tes-neuvotteluissa sekä neuvottelutilannetta itsensätyöllistäjien kollektiivisen neuvotteluoikeuden suhteen.

Vuosikokouksen henkilövalintoja

HSJ:n hallituksesta oli erovuorossa seitsemän jäsentä. Kokonaan uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Vilma Ikola (STO) ja Antti Mannermaa (Alma Talent). Uudelleen hallitukseen valittiin Katja Lamminen (Viestimedian toimitusosasto), Satu Mellanen (Sisällöntekijät), Lilli Korhonen (STO), Päivi Puustinen (Otava) ja Katriina Lundelin (Otavamedia).

HSJ:n hallitukseen kuuluvat myös puheenjohtaja Marjaana Varmavuori (STO), Hannu Aaltonen (STT:n ammattiosasto), Martina Ahola Ubis (STO), Toivo Haimi (Kansan Uutiset), Mikko Hirvonen (A-lehdet), Hanna Raijas-Turva (Sisällöntekijät), Heta Saxell (Otava) ja Katariina Taleva (Iltalehti).

Hallitusvastuusta väistyvät Hannele Peltonen (Sisällöntekijät) ja Riikka Aaltonen (Alma Talent).

Lisäksi kokouksessa käytiin Aikakauslehdentoimittajain säätiön hallituksen täydennysvaali. Uusiksi jäseniksi valittiin Soila Saroniemi ja Arja Salakka.

Kuvissa HSJ:n puheenjohtaja Marjaana Varmavuori, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sekä HSJ:n hallituksen uusia ja vanhoja jäseniä. Takana vasemmalta Katja Lamminen, Katariina Taleva, Marjaana Varmavuori. Vilma Ikola ja Toivo Haimi. Edessä vasemmalta Mikko Hirvonen, Satu Mellanen, Heta Saxell, Lilli Korhonen, Päivi Puustinen, Hanna Raijas-Turva, Antti Mannermaa ja Hannu Aaltonen.

Teksti: Nina Erho
Kuvat: Laura Vuoma

Lue myös: HSJ:n vuosikokouksessa jaettiin Salli-palkinnot 2023.


Tweet in Twitter Share in Facebook