Kesäretki Isosaareen

Etusivu > Ajankohtaista > Kesäretki Isosaareen

HSJ tekee päiväretken Isosaareen lauantaina 10.6. kello 10–16. Tule mukaan!

Tweet in Twitter Share in Facebook

Lähde mukaan HSJ:n päiväretkelle Isosaareen! Helsingin edustalla sijaitsevan saaren sanotaan olevan parhaimmillaan kesäkuun alussa, kun kaikki on vielä vaaleanvihreää. Luontoarvojen lisäksi Isosaarella on mielenkiintoinen sotilashistoria. Isosaari linnoitettiin 1880-luvulla osana Suomenlinnan laajennustöitä ja oli suljetussa sotilaskäytössä vuoteen 2017 saakka. Sisällissodan jälkeen saaressa toimi punavankileiri.

Päiväretki sisältää laivamatkat Helsingin Kauppatorilta, opastuksen saaren historiaan ja luontoon sekä lohi- tai hernekeittolounaan Upseerikerholla. Opastus sisältää käynnin Torpedokoeasemalla, jonne pääsee vain opastettuna. Ohjelman lisäksi saarella on vapaata aikaa ja mahdollisuus saunoa sekasauna Haapalassa.

Retki on erityinen tilaisuus, koska saarelle on reittiliikennettä kesäkuun alkupuolella vain viikonloppuisin ja vain kerran päivässä. HSJ:läisille on varattu saaren päivittäisestä 60 retkeläisen kiintiöstä 35 paikkaa.

Retken jäsenhinta on 30 euroa. HSJ tukee retkikustannuksia reilulla 40 prosentilla. Matkaamme saareen vesibussi m/s Viaporilla. Se lähtee Helsingin Kauppatorilta Lyypekinlaiturista, jonne on opastus täällä. Tervetuloa!

Ilmoittaudu viimeistään 31.5.

Kuva: Kalle Nousiainen


Tweet in Twitter Share in Facebook