Jäsenmatka Kosovoon

Etusivu > Ajankohtaista > Jäsenmatka Kosovoon

HSJ tekee jäsenmatkan Kosovoon 7.–10.10. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9.5. kello 9.00 ja päättyy sunnuntaina 21.5. kello 23.59. Mukaan mahtuu 20 jäsentä. Jos ilmoittautujia on enemmän kuin paikkoja, osallistujat arvotaan. Tervetuloa!

Share in X Share in Facebook

Lähde HSJ:n matkalle Kosovoon! Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9.5. kello 9.00. Matkalla tutustumme muun muassa maan pääkaupunkiin Pristinaan sekä Pejaan ja Pritzreniin, jotka niin ikään kuuluvat maan suurimpiin kaupunkeihin.

Kosovossa ovat vuosisatojen mittaan pitäneet valtaa osmanit ja serbit. 1900-luvulla Kosovo kuului Serbiaan ja sen kanssa Jugoslaviaan. Vuosituhannen vaihteessa Kosovo halusi irtautua Serbiasta, ja alkoi sota. Kosovo julistautui itsenäiseksi vuonna 2008, ja hieman yli puolet YK:n jäsenmaista on tunnustanut sen, mukaan lukien Suomi vuonna 2008. Sitä ennen Serbian ja Kosovon välisiä neuvotteluja alueen tulevaisuudesta johti presidentti Martti Ahtisaari.

Monikulttuurisessa maassa kohtaavat sen lähihistoria ja vuosisatojen takainen historia. Näin on myös vierailuohjelmaan kuuluvassa, 1300-luvulla rakennetussa Dečanin luostarissa, joka on nykyään kansainvälisten rauhanturvajoukkojen suojeluksessa.

Matkaa varten tarvitaan passi tai henkilökortti. HSJ:n kumppani matkan järjestämisessä on matkatoimisto Friis&Resor.

Matkan jäsenhinta on 430 euroa jaetussa kahden hengen huoneessa. Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 115 euroa. Matkan hinta sisältää suorat lennot ja kaksi 23 kg laukkua ruumaan, kolme hotelliyötä aamiaisineen sekä neljä lounasta, yhden päivällisen, sisäänpääsymaksut, kuljetukset Kosovossa, englanninkielisen paikallisoppaan ja suomalaisen matkanjohdon.

HSJ tukee matkaa 290 eurolla jäsentä kohti.

Matkalle ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9. toukokuuta kello 9.00 ja päättyy sunnuntaina 21.5. kello 23.59. Paikkoja on 20 HSJ:n jäsenelle. Jos ilmoittautujia on enemmän kuin paikkoja, osallistujat arvotaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä 9.5. kello 9.00 alkaen ja 21.5. kello 23.59 mennessä. Tervetuloa!

Kuva Pristinasta: Wikimedia Commons / Petrit Ibrahimi


Share in X Share in Facebook