Tuomiokirkon Simbergit ja Ylöjärven poltergeist

Etusivu > Ajankohtaista > Tuomiokirkon Simbergit ja Ylöjärven poltergeist

Esoteriakerhon retki Tampereelle lauantaina 22.4. kello 9.45–18.15. Retki on kaikille HSJ:n jäsenille avoin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.4.

 

Share in X Share in Facebook

Tule mukaan HSJ:n Esoteriakerhon retkelle Tampereelle lauantaina 22. huhtikuuta!

Saamme Tampereen Tuomiokirkossa opastuksen Hugo Simbergin kristillisiä ja esoteerisia teemoja sisältäviin maalauksiin ja vierailemme Ylöjärvellä paikalla, jolla sijainneessa Martinin torpassa kerrotaan 1800-luvulla koetun poltrergeist-ilmiön. Siitä tulevat paikan päälle kertomaan kirjailija Päivi Alasalmi, jonka romaani Riivatut perustuu aikalaiskertomuksiin sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistotutkija Pasi Klemettinen. Hän on kirjoittanut muun muassa Kansanuskon yöpuoli -kirjan.

Lähdemme retkelle tilausbussilla kello 9.45 Helsingistä Kiasman edestä Mannerheiminaukiolta. Paluu Helsinkiin on noin kello 18.15. Matkalla Tampereelta Ylöjärvelle pysähdymme buffet-lounaalle Ravintola Kokkipoikaan.

Retki on avoin kaikille HSJ:n jäsenille. Osallistumismaksu on 38 e. Siihen sisältyvät kuljetukset, esitykset ja buffet-lounas. HSJ:n tuki retken kustannuksiin on noin puolet. Retken toteutumiseen tarvitaan 15 osallistujaa. Retki-isäntänä toimii HSJ:n Esoteriakerhon isäntä, toimittaja Jukka Vuorio.

Ilmoittaudu viimeistään 14.4. Tervetuloa!

Kuva: Visit Tampere / Sangyune Lee

Esoteriakerho perustettiin toimittaja Perttu Häkkisen journalismiin perehtyvän luennon vanavedessä. Luento oli osa HSJ:n 100-vuotisjuhlaluentojen sarjaa. Kerho järjestää vuodessa muutamia tapahtumia, joissa perehdytään erilaisiin ilmiöihin journalistisella otteella.


Share in X Share in Facebook