Salli-palkinnon saajina Tuula Kinnarinen ja Veli-Pekka Leppänen

Etusivu > Ajankohtaista > Salli-palkinnon saajina Tuula Kinnarinen ja Veli-Pekka Leppänen

Salli-journalistipalkinnot jaettiin HSJ:n vuosikokouksessa 17. maaliskuuta 2021 kahdelle ansioituneelle journalistille, joilla on pitkä tausta luottamustehtävissä.

Tweet in Twitter Share in Facebook

Toimittaja Veli-Pekka Leppänen sai tunnustuksen laadukkaan ja ammattimaisen asiajournalismin tekemisestä. Palkintoperusteluissa historian asiantuntijana profiloituneen ja tietokirjailijanakin ansioituneen Leppäsen todetaan hallitsevan niin teosten arviot, henkilöhaastattelut kuin nekrologit. Hänen journalistinen työnsä ammentaa syvyyttä opillisesta sivistyksestä. Kuvataanpa häntä myös periaatteen mieheksi, joka on pitänyt kiinni freelancerin oikeuksista.

Marjaana Varmavuori luovutti kunniakirjan Veli-Pekka Leppäselle.

Etäkokouksesta huolimatta Veli-Pekka pääsi noutamaan kunniakirjansa Journalistiliiton tiloihin kokoontuneilta kokoustoimitsijoilta.

− Minulle tärkeä merkitys on sillä, että palkinnon jakaa oma yhdistys, Leppänen kiitti omiaan.

Toimitussihteeri Tuula Kinnarinen sai tunnustuksen työstään suomalaisen tiedejournalismin hyväksi. Kinnarista kuvaillaan Tiede-lehden sieluksi, joka on omistanut 35-vuotisen uransa lehdessä tieteen popularisoinnille. Myötätuntoista työtoveria kiitetään journalistisesta vainusta, kielitajusta sekä laajasta asiantuntemuksesta tieteen kentällä.

Tuula saapui vuosikokoukseen tuttuun tapaan johtamaan puhetta, mutta HSJ:n puheenjohtajan Marjaana Varmavuoren vieno avustuspyyntö palkinnonjaossa saikin odottamattoman käänteen.

– Minua harvoin yllätetään, mutta tänään yllätettiin, Tuula Kinnarinen hämmästelee. Taustalla puheenjohtajatoveri Tuomo Lappalainen.

Palkituilla on pitkä tausta luottamustehtävissä: Veli-Pekka Leppäsellä niin HSJ:ssa kuin Journalistiliitossa ja Tuula Kinnarisella työyhteisössään, yhdistyksessä ja liitossa. Molemmat palkitut saivat kokousväeltä ansaitut etäaplodit.

Salli-journalistipalkintoa jakamalla HSJ jatkaa Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton käynnistämää perinnettä. Palkinto vahvistaa ammatillista identiteettiä ja nostaa alan arvostusta. Palkinto voidaan myöntää merkittävästä teosta alalla, elämäntyöstä tai hyvän hengen luomisesta työyhteisössä. Palkinnon voi saada HSJ:n jäsen tai työryhmä, jossa enemmistö on yhdistyksen jäseniä.

Tänä vuonna tunnustuksen suuruus oli 2 000 euroa / palkinnonsaaja.


Tweet in Twitter Share in Facebook