Kirjailijakohtaamisessa Kari Hotakainen 22.3.2021

Etusivu > Ajankohtaista > Kirjailijakohtaamisessa Kari Hotakainen 22.3.2021
@ Laura Malmivaara

HSJ:n lukupiiri on toiminut pandemia-ajan etänä verkossa, ja siksi myös kirjailijaillat striimataan yhdistyksen Facebook-sivujen kautta: Kari Hotakainen & Suvi Ahola HSJ Facebook Live Streamissä maanantaina 22.3.2021 kello 17–18.30.

 

Share in X Share in Facebook

Lukupiirin kevään vieraana on kirjailija Kari Hotakainen (s. 1957), jonka viimeisin teos on romaani Tarina (Siltala 2020). Sitä edeltäväkin tuotanto on pitkä ja komea: runoilijana 1982 debytoinut, runsaasti palkittu Hotakainen on kirjoittanut niin aikuisille kuin lapsille, sekä lyriikkaa että proosaa, tietokirjallisuuttakin.

Finlandia-palkittu romaani Juoksuhaudantie (2003) on jo osa kansalliskirjallisuuttamme, ja F1-kuljettajan elämäkerrasta Tuntematon Kimi Räikkönen (2018) tuli Suomen myydyin urheilukirja ikinä.

Tarina-romaanissa esillä on samoja suuria asioita kuin Hotakaisen romaaneissa usein: elämän tarkoitusta, suomalaista yhteiskuntaa, kirjallisuuden merkitystä. Itse hän on kertonut käsittelevänsä siinä omaakin elämäänsä:

”Varmaan Tarinassa jollain lailla tiedostamattani tapahtui niin, että se koko matka maalaisesta kaupunkilaiseksi, minkä olen itse tehnyt, tuli käsitellyksi surrealistisilla kärjistyksillä”, hän kertoi haastattelussa viime syksynä.

Siitä ja muustakin Hotakaisen tuotannosta keskustelee kirjailijan kanssa Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Suvi Ahola.

Keskusteluun voi osallistua HSJ:n Facebook-sivuilla myös chatin kautta.

Tervetuloa!

Aiheeseen liittyvää

HSJ:n Facebookissa voit katsoa myös aiemman kiitetyn kirjailijakohtaamisen Merete Mazzarellan kanssa (16.11.2020)

 


Share in X Share in Facebook