HSJ:n ensimmäinen etävuosikokous

Etusivu > Ajankohtaista > HSJ:n ensimmäinen etävuosikokous

Ajan hengen saattoi tuntea maskissaan Helsingin Seudun Journalistien vuosikokouksessa 17.3.2021, kun Journalistiliiton kokoustiloihin saapui vain pieni toimitsijajoukko. Mikkien ja kameroiden sulkemisesta muistututeltiin – pimeistä ruuduista huolimatta ilmassa oli myös jälleennäkemisen riemua.

Tweet in Twitter Share in Facebook

Järjestötoimintaakin riepottelevasta koronapandemiasta huolimatta vuosikokouksessa todettiin HSJ vakavaraiseksi ja aktiiviseksi yhdistykseksi. Toteutimme viime vuonna lähes kaikki suunnitellut tapahtumat muutamia peruutuksia lukuun ottamatta: 41 jäsentapahtumaan osallistui yhteensä 1 569 henkilöä. Tapahtumarintamalla suurin yksittäinen muutos oli 100-vuotisjuhlan siirtäminen vuodella eteenpäin, mutta tulevaan katsotaan toiveikkaasti: puheenjohtaja Marjaana Varmavuori pyysi merkitsemään kalentereihin 101-vuotisjuhlien päivämäärän 10.12.2021.

Toinen suuri muutos oli pitkäaikaisen toiminnanjohtaja Kaija Plitin eläköityminen. Uuden toiminnanjohtajan palkkaamisen myötä yhdistyksen toimintakykyä vahvistettiin muuttamalla työ kokoaikaiseksi. Tällä hetkellä HSJ:n toimintaa joudutaan suunnittelemaan koronaa silmällä pitäen, mutta siinä on myös onnistuttu. HSJ on esimerkiksi onnistunut siirtämään koulutustoimintaansa verkkoon. Toimintaa halutaan kehittää niin, että se palvelee jäsenistöä yhä paremmin erilaisissa työ- ja elämäntilanteissa.

Puheessaan jäsenille Marjaana Varmavuori kantoi huolta jaksamisesta sekä kohtaamisten ja tiedonkulun puutteesta.

– Nyt kun ihmiset alkavat olla todella väsyneitä etäaikaan, meidän on aika kerätä parhaat vinkit ja pistää ne kiertoon. Meidän on kehitettävä myös muunlaisia tapoja tukea osastojen luottamushenkilöitä ja muita yhdistyksen aktiiveja, jotka tekevät töitä yhteisten asioiden eteen.

Jäsenistön tarpeita monin tavoin muuttuneissa olosuhteissa selvitetään tänä keväänä jäsenkyselyn avulla.

Ruudun takaa. Vuosikokouksessa saatiin makupaloja Journalistiliiton juhlavuosidokumentista.

Kokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Vapaille hallituspaikoille löytyi kaikille vahvat ja kannatettavat ottajat, joten (etä)äänestykseltä vältyttiin. Erovuorossa olevien tilalle valittiin uudelle kaudelle Katja Lamminen (Maaseudun Tulevaisuus), Satu Mellanen (Erikoislehdet), Hannele Peltonen (Erikoislehdet) ja Päivi Puustinen (Otava). Uusina hallitukseen valittiin Riikka Aaltonen (AlmaTalent), Lilli Korhonen (STO) ja Katriina Lundelin (Otavamedia). Marko Korhonen ja Kari Kortelainen valittiin jatkamaan työtään Aikauslehdentoimittajain säätiön hallituksessa.

Kokouksessa juhlittiin myös Salli-palkittuja Tuula Kinnarista ja Veli-Pekka Leppästä. Tervehdyksensä toi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, joka valotti puheenvuorossaan koko vuoden kestävää SJL:n 100-vuotisohjelmaa.

Kiitämme liittoa upouuden konferenssitekniikan käytön ja etäkokouksen mahdollistamisesta! Toisiamme tukien selviämme tässäkin maailmanajassa. Vielä tulee päivä, jolloin emme ole pelkkiä nappuloita toistemme ruuduissa.

 

 


Tweet in Twitter Share in Facebook