Journalistiliiton valtuuston kuulumisia

Etusivu > Ajankohtaista > Journalistiliiton valtuuston kuulumisia
Kuvassa HSJ:n valtuustoryhmää vasemmalta oikealle, alhaalta ylös: Hanna Raijas-Turva, Kaisa Kauppila, Sylvia Bjon, Ilja Ojala, Ari Simberg, Petro Salonen, Toivo Haimi, Antti Mannermaa, Jenni Gästgivar (liiton hallitus), Vesa Turunen, Marjaana Varmavuori (liiton hallitus), Erja Veivo, Jussi Lankinen, Piia Ouri, Valtteri Törmänen, Katriina Lundelin, Emma Kilpinen (opiskelijaedustaja), Tasja Salin, Martina Ahola Ubis ja Johanna Eronen.

Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana. HSJ:lle kolme hallituspaikkaa sekä valtuuston varapuheenjohtajuus.

Tweet in Twitter Share in Facebook

Tänä syksynä valittu Journalistiliiton valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa henkilövalintojen ja yhteisten keskustelujen äärelle liiton naapuriin Paasitorniin 30.11.-2.12.2022. Kokouksessa avattiin liiton toiminnallisia ja taloudellisia viittoja tulevalle vuodelle ja valtuustokaudelle, mutta etukäteen jännittävintä antia olivat vaalit.

Hanne Aho poseeraa Paasitornissa 1.12.22.
Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuva: Johanna Sillanpää, HSJ.

Pelko pois, sillä vakaata työtä Journalistiliiton ohjaksissa tehnyt Hanne Aho valittiin yksimielisesti Journalistiliiton sekä liiton hallituksen puheenjohtajaksi jo kolmannelle kaudelle HSJ:n ja puheenjohtaja Marjaana Varmavuoren esityksestä.

Varmavuori itse sekä talousasioiden konkari Marko Laitala valittiin jatkamaan ansiokasta työtään liiton hallituksessa. Uutena hallituksen jäsenenä HSJ:ta edustaa valokuvaaja-kuvatoimittaja Jenni Gästgivar, joka lupasi pitää esillä paitsi kollegoidensa myös alalle tulevien nuorten sekä epätyypillisissä työsuhteissa työskentelevien asioita.

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät sai nyt ensimmäisen hallituspaikkansa. HSJ:n Ilja Ojala painotti puheenvuorossaan, että liiton hallitukseen tarvitaan SET:n puheenjohtaja Matleena Kuuselan asiantuntemusta kertomaan 500 elokuva- ja televisioalan työntekijän ja työsuhteisten freelancereiden asioista. HSJ:sta valittiin lisäksi valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja, kustannustoimittaja Kaisa Kauppila. Onnea luottamustehtäviin valituille! Lisää henkilövalinnoista Journalistiliiton sivuilla.

Aloitteellinen HSJ

Muilta yhdistyksiltä ei aloitteita tällä kertaa saatu, mutta kaksi aloitettamme poikivat sitäkin runsaammin keskustelua. Aloitteista ensimmäinen koski liitossa tärkeää valmistelevaa työtä tekevien valiokuntien ja työryhmien jäsenten panoksen tunnustamista kokouspalkkioin. Aloitetta kiitettiin laajasti, sillä luottamushenkilöiden painoarvo tunnistetaan sekä liitossa että valtuustossa. Valtuusto yhtyi lopulta liiton hallituksen esitykseen, jonka mukaan vallitsevassa monin tavoin epävakaassa taloustilanteessa kokouspalkkioiden kerryttämä lisäkulu nähtiin tällä erää liian suureksi. HSJ:ssa on tänä toimintavuonna mietitty tapoja tukea ja kannustaa luottamushenkilöitään. Talouden kohentuessa aloitteeseen mahdollisesti palataan myös valtuustossa.

Toinen aloitteemme koski jäsenhankintaa, ja sen pohjalta päätettiin perustaa liittoon työryhmä, joka lähtee tekemään tavoitteellista jäsenhankintasuunnitelmaa ja jalkauttamaan sitä edelleen liittoon ja yhdistyksiin. Jäsenhankinta on myös investointia tulevaan, kuten HSJ:n Valtteri Törmänen totesi puheenvuorossaan. Tämäkin asia on ollut HSJ:n agendalla kuluneena vuonna, ja sen eteen tullaan tekemään toimenpiteitä jatkossa.

Vahva ja vapaa media tarvitsee myös tukea

Valtuuston kokoontumiseen kuuluu myös alan ammatillinen ja eettinen keskustelu. Valtuuston laatimassa Journalistiliiton kannanotossa vaaditaan sananvapauden turvaamista ja median ja kulttuurien tukien säilyttämistä. Kaupallinen media ja Yleisradio puolustavat yhteisessä rintamassa suomalaista mediaomavaraisuutta ja huoltovarmuutta, kannanotossa todetaan.

 

Lisää valtuuston kuulumisia voi lukea Journalistiliiton uutissivuilta.

Sananvapauden miekka Johanna Vehkoolle ja Antti Kuroselle

HSJ:n valtuustoryhmä

 

 

 

 

 


Tweet in Twitter Share in Facebook