Seniorijournalistit

 

Antti Manninen Seniorijournalistien johtoon

HSJ:n eläkeläisjäsenten muodostama Seniorijournalistit on HSJ:n alajaosto, joka järjestää jäsenilleen monenlaista toimintaa. Tammikuun 25. päivänä pidetty vuosikokous valitsi klubin uudeksi puheejohtajaksi Antti Mannisen, kun viisi vuotta Seniorijournalisteja luotsannut Esko Nurmi halusi jättää johtotehtävät.  Varapuheenjohtajaksi klubitoimikunta nimesi Kustaa Hulkon ja klubimestariksi Annakati Mattilan. Muut toimikunnan jäsenet ovat Keijo Himanen, Pentti Laitinen,  Pirjo Liedes, Arja Piispa ja Raili Koivukoski, joka tuli uutena jäsenenä toimikuntaan.

Seniorijournalistien jäseniksi voivat ilmoittautua eläkkeellä olevat HSJ:n jäsenet. Seniorijournalistien kuukausitapaamiset ovat yleensä kuukauden viimeisenä torstaina. Lounaiden lisäksi ohjelmassa on teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä retkiä ja matkoja. Lisätiedot: puheenjohtaja Antti Manninen antti.manninen1@luukku.com ja sihteeri, klubimestari Annakati Mattila annakati.mattila@pp.inet.fi

*************

12.4.2018

Seniorijournalistien kotiseuturetkellä ovat kohteina kehittyvä Tapiola ja Espoon modernin taiteen museo EMMA. Tarkoitus on, että osallistujat matkustavat metrolla omakustanteisesti Tapiolan asemalle. Helsingin suunnasta tulevat kääntyvät metrosta pois jäätyään oikealle, minkä jälkeen seurataan kylttiä Tapiola – Hagalund – Länsituulenkuja – Ulos A-B. Sen jälkeen noustaan useita liukuportaita ja seurataan kylttiä Ulos – B. Viimeisten liukuportaiden yläpuolella lukee Tapiola – Ulos B. Portaiden yläpäässä on tasanne, jonne Seniorijournalistien ryhmä kokoontuu klo 9.45:een mennessä. Metroasemalta matka jatkuu jalkaisin entiseen länsimetron toimistoon, os. Tapiontori 3, joka on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä. Siellä perehdytään Tapiolan uudistamista esittelevään näyttelyyn kehittämisprojektin johtajan Antti Mäkisen opastuksella. Projektiin tutustutaan myös lyhyellä kävelykierroksella.

Päivän toinen vierailukohde Espoon modernin taiteen museo eli EMMA, os. Ahertajantie 5, sijaitsee vajaan 800 metrin päässä Tapiolan keskustasta ja sinne siirrytään kävellen. EMMAssa tutustutaan klo 12.30 alkaen oppaiden johdolla sekä Meret Oppenheimin tuotantoon että Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyyn. Opastus on noin tunnin mittainen. Emmassa on avoinna neljä muutakin näyttelyä, joita on mahdollisuus katsella omatoimisesti. Esillä on mm. Tapio Wirkkalan tuotantoa sekä Wirkkalan ja Rut Brykin katseluvarasto. Klo 14.00 on ohjelmassa buffet-lounas Cafe Weegeessä.

Retkelle on varattu 40 paikkaa ja se on tarkoitettu Seniorijournalistien jäsenille seuralaisineen. Osallistumismaksu on 15 euroa ja se sisältää EMMAn opastukset sekä lounaan noutopöydästä. Ilman pressi- tai museokorttia mukaan tulevat huolehtivat sisäänpääsymaksustaan itse. Ilmoittautumiset torstaihin 29.3.2018 mennessä Annakati Mattilalle mieluiten sähköpostitse osoitteella annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä puh. 0400-435242. Retki on maksettava 4.4.2018 mennessä Seniorijournalistien tilille FI13 8000 1470 5121 88. Merkitse maksuun viitenumeroksi 4747.

26.4.2018 klo 13

Suomen sisällissodan sadan vuoden takaiset tapahtumat ovat nyt monella tavoin esillä. Vuoden mittaan on ilmestyy mm. useita kirjoja, jotka käsittelevät tätä kipeää aihetta. Yksi teoksista on sosiologian dosentti, tutkija Sari Näreen kirja naisista ja lapsista Helsingin keväässä 1918. Kirjan tekijä saapuu huhtikuun lounasvieraaksi ja kertoo, miten naiset ja lapset selvisivät keskellä taisteluja ja mitä heille tapahtui, kun rauha palasi pääkaupunkiin.

Kuukausilounas on tarjolla ravintola Arthurin, os. Vuorikatu 19, noutopöydässä ja se maksaa 9 euroa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle 20.4.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä 0400 435242.