Seniorijournalistit

 

Antti Manninen Seniorijournalistien johtoon

HSJ:n eläkeläisjäsenten muodostama Seniorijournalistit on HSJ:n alajaosto, joka järjestää jäsenilleen monenlaista toimintaa. Tammikuun 25. päivänä pidetty vuosikokous valitsi klubin uudeksi puheejohtajaksi Antti Mannisen, kun viisi vuotta Seniorijournalisteja luotsannut Esko Nurmi halusi jättää johtotehtävät.  Varapuheenjohtajaksi klubitoimikunta nimesi Kustaa Hulkon ja klubimestariksi Annakati Mattilan. Muut toimikunnan jäsenet ovat Keijo Himanen, Pentti Laitinen,  Pirjo Liedes, Arja Piispa ja Raili Koivukoski, joka tuli uutena jäsenenä toimikuntaan.

Seniorijournalistien jäseniksi voivat ilmoittautua eläkkeellä olevat HSJ:n jäsenet. Seniorijournalistien kuukausitapaamiset ovat yleensä kuukauden viimeisenä torstaina. Lounaiden lisäksi ohjelmassa on teatteri- ja näyttelyvierailuja sekä retkiä ja matkoja. Lisätiedot: puheenjohtaja Antti Manninen antti.manninen1@luukku.com ja sihteeri, klubimestari Annakati Mattila annakati.mattila@pp.inet.fi

*************

22.2.2018 klo 13

Eläkepoliittinen keskustelu käy Suomessa ajoittain kovinkin kuumana. Milloin väitellään  taitetusta indeksistä, milloin taas povataan eläkevarojen loppumista. Helmikuun lounasvieraaksi saapuu Eläketurvakeskuksen johtaja, valt. tri Mikko Kautto, joka tietää eläkepolitiikan perusteista lähes kaiken tietämisen arvoisen. Kautto vastaa ETK:n tutkimuksesta, tilastoista ja suunnittelusta ja siten myös laskelmista, joihin suomalainen eläkepolitiikka perustuu.

Kuukausilounas on tarjolla ravintola Arthurin, os. Vuorikatu 19, noutopöydässä ja se maksaa 9 euroa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle 16.2.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä 0400 435242.

29.3.2018 klo 13

Atte Jääskeläisen tilalle Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajaksi nimitetty Jouko Jokinen on ehtinyt ottaa tuntumaa uuteen työpaikkaansa parin-kolmen kuukauden ajan. Aiemmin mm. Satakunnan Kansan ja Aamulehden päätoimittajana työskennelleellä 58-vuotiaalla Jokisella ei ollut ennestään kokemusta radio- ja tv-toiminnasta, vaan hänen mittava uransa on karttunut nimenomaan sanomalehtityössä. Maaliskuun klubilounaalla saadaan kuulla, miten Ylen uusi mies on kotiutunut uudenlaiseen toimintaympäristöön.

Kuukausilounas on tarjolla ravintola Arthurin, os. Vuorikatu 19, noutopöydässä ja se maksaa 9 euroa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle 23.3.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä 0400 435242.

12.4.2018

Pitkään valmisteilla ollut metroretki uudistuvaan Tapiolaan ja Espoon modernin taiteen museo Emmaan toteutuu vihdoinkin. Tarkat ohjelma-, aikataulu- ja hintatiedot kerrotaan maaliskuun jäsenkirjeessä.

26.4.2018 klo 13

Suomen sisällissodan sadan vuoden takaiset tapahtumat ovat nyt monella tavoin esillä. Vuoden mittaan on ilmestyy mm. useita kirjoja, jotka käsittelevät tätä kipeää aihetta. Yksi teoksista on sosiologian dosentti, tutkija Sari Näreen kirja naisista ja lapsista Helsingin keväässä 1918. Kirjan tekijä saapuu huhtikuun lounasvieraaksi ja kertoo, miten naiset ja lapset selvisivät keskellä taisteluja ja mitä heille tapahtui, kun rauha palasi pääkaupunkiin.

Kuukausilounas on tarjolla ravintola Arthurin, os. Vuorikatu 19, noutopöydässä ja se maksaa 9 euroa.

Ilmoittaudu Annakati Mattilalle 20.4.2018 mennessä mieluiten sähköpostitse annakati.mattila@pp.inet.fi tai tekstiviestillä 0400 435242.