Yleistä jäsenpalveluista

HSJ:n ja Journalistiliiton jäsenenä saat laajan paketin palveluita, jotka erikseen ja täyteen hintaan ostettaessa kävisivät huomattavasti jäsenmaksuja kalliimmiksi. Jäsenyys tuo merkittävää taloudellista turvaa esimerkiksi työttömyyden sattuessa tai oikeuteen jouduttaessa. Lue lisää

Helsingin Seudun Journalistit ry:n  omien jäsenpalveluiden tarkoituksena on luoda yhteishenkeä, edistää verkostoitumista ja antaa eväitä työssä jaksamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen.

HSJ myöntää jäsenilleen stipendejä, tarjoaa koulutusta, virkistystä ja tuettuja mökkilomia, järjestää tutustumiskäyntejä, jäsenmatkoja ja muita jäsentilaisuuksia sekä julkaisee omaa jäsenlehteä. Kaikki toiminta on jäsenille edullista tai kokonaan maksutonta. Jäsenpalveluista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla, jäsenlehdessä Lööpissä sekä sähköpostitse.

Koulutus ja virkistys

HSJ:n koulutus- ja virkistystarjonta suunnitellaan jäsenten toiveiden ja kysynnän mukaan. Tarjolla on ammatillista koulutusta, ay-toimintaan ja työssä jaksamiseen liittyvää asiaa, työelämätaitoja kehittävää koulutusta, kulttuuritapahtumia ja tutstumiskäyntejä sekä fyysisen hyvinvoinnin edistämistä mahdollisuuksien mukaan. Yhdistyksen toimistossa koulutustoiveita ottaa vastaan asiamies Kaija Plit (osoitteet muotoa etunimi.sukunimi@hsj.fi).

Tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla, jäsenlehdessä ja sähköpostitse. Jäsenposti lähetetään Journalistiliiton jäsenrekisteriin merkittyihin sähköpostiosoitteisiin, joten muista ilmoittaa myös mahdollisista muutoksista yhteystiedoissasi. Ellet mielestäsi saa lainkaan jäsenpostia, ole yhteydessä toimistoon (ks. Yhteystiedot).

Tapahtumiin ilmoittaudutaan yleensä nettilomakkeella. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ellei toisin mainita. Sitovuus tarkoittaa, että osallistuja sitoutuu maksamaan mahdolliset kulut, joita hänen ilmoittautumisensa on aiheuttanut, esimerkiksi lipun hinnan tai tarjoilun, ellei niitä saada kuluitta peruttua. Kunkin tilaisuuden perumisehdot kerrotaan viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä.

Apurahat

HSJ jakaa vuosittain jäsenilleen apurahoja läheisesti ammattialaa sivuaviin opintoihin, kirjahankintoihin ja yleissivistävään itsensä kehittämiseen. Stipendisummat päätetään yhdistyksen kokouksessa budjettikäsittelyn yhteydessä. Hakuajoista ja -ehdoista ilmoitetaan sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan jäsenlehti Lööpissä.

Mökkiviikot

Kesäisin yhdistys vuokraa mökkejä ja tarjoaa niitä jäsenilleen tuettuun hintaan. Mökkiviikoista ja niiden hakuajoista ilmoitetaan keväisin HSJ:n kotisivuilla ja sähköpostitse.

Jäsenmatkat

HSJ järjestää vuosittain yhden tai kaksi jäsenmatkaa. Matkat ovat jäsenille edullisia, sillä yhdistys tukee niitä taloudellisesti. Jäsenmatkoilla on aina journalistista ohjelmaa, kuten tapaamisia paikallisten kollegoiden kanssa ja vierailuja yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin. Viime vuosina jäsenmatkoja on tehty muun muassa Albaniaan (kiertomatka), Prahaan, kahtena vuonna Tbilisiin ja Tarttoon.

Jäsenlehti 

HSJ:n jäsenlehti Lööppi ilmestyy neljästi vuodessa. Vuoden ensimmäinen numero on ns. vuosikokousnumero. Lehdessä käsitellään journalismiin ja ammattialaan liittyviä asioita. Lehti postitetaan yhdistyksen jäsenille kotiin. Lehden pdf-versio julkaistaan myös yhdistyksen verkkosivuilla.

Journalistiliiton jäsenedut

HSJ:n jäsenenä saat kaikki Suomen Journalistiliiton jäsenedut. Niistä tärkeimpiä ovat edunvalvonta ja juridinen neuvonta, vakuutus, Journalistiliiton jäsenkortti eli pressikortti sekä Journalisti-lehti.

Liiton TES-neuvontapuhelimeen numeroon 044 755 5000 voit soittaa kaikissa työehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Ensin kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä oman pääluottamusmieheen, jos sellainen on. Liiton TES-neuvontapuhelin on avoinna arkipäivisin klo 13.00−16.00.

Journalistiliiton jäsenilleen ottamaan vakuutukseen sisältyy

  • -liittovakuutus, johon kuuluu vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus
  • -järjestövakuutus järjestötehtävissä sattuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta.
  • -ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta (Tämän vakuutuksen käyttö vaatii liittohallituksen luvan. )

Lisäksi liitto jakaa jäsenilleen virkistysstipendejä. Niistä tiedotetaan Journalisti-lehdessä ja liiton verkkosivuilla journalistiliitto.fi