Jäsenmatkat

HSJ järjestää vuosittain 1-2 jäsenmatkaa. Matkat ovat jäsenille edullisia, sillä yhdistys tukee niitä taloudellisesti. Matkoilla on journalistista ohjelmaa, kuten tapaamisia paikallisten kollegoiden kanssa ja vierailuja yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kiinnostaviin kohteisiin.

2018 JÄSENMATKAT

Ilmoittautuminen Moldovaan on päättynyt 3.6.2018
HSJ tekee 19.-23. syyskuuta jäsenmatkan Moldovaan

Tämä suomalaisille vieras maa on Euroopan köyhimpiä maita ja maastamuutto onkin huomattavan suurta. Moldovan poliittinen suunta on epämääräinen. Osa poliitikoista haluaa maan suuntautuvan länteen ja pyrkivän sekä Naton että EU:n jäseneksi. Sen sijaan maan runsas vuosi sitten valittu presidentti pyrkii parantamaan suhteita Moskovaan ja haluaa syvempää yhteistyötä Venäjän kanssa.

Transnistrian tilanne tuo oman lisänsä. Transnistriaa voisi kuvailla Neuvostoliiton ulkomuseoksi, josta löytyy runsaasti Lenin-patsaita ja neuvostohenkeä. Transnistria väittää olevansa itsenäinen valtio mutta mikään muu valtio ei ole tunnustanut sen itsenäisyyttä. HSJ:n ryhmä pääsee tutustumaan tähän merkilliseen maahan.

Matkalla on myös journalistista ohjelmaa: tapaaminen Independent Journalism Centerissä sekä tapaaminen toimittaja Natalia Morarin kanssa. Morari työskenteli aiemmin Novoje Vremjan toimittajana kunnes hän joutui lähtemään Venäjältä.

Lisäksi ryhmä tutustuu Moldovan viiniteollisuuteen ja valtaviin viinikellareihin, jonne Juri Gagarin aikoinaan eksyi.  Moldovan historia tulee muutenkin tutuksi ja selviää, miksi kuningas Kaarle XII viipyi niin kauan Benderissä.

Matkan jäsenhinta on 450 €. Hintaan sisältyy sisältyy lennot, majoitus jaetussa 2hh huoneessa neljän tähden hotellissa, kolme lounasta, kaksi päivällistä, neljä aamiaista, kuljetukset Moldovassa omalla bussilla, suomalainen matkanjohto, paikallisoppaan palvelut (englanniksi) ja sisäänpääsymaksut.
Yhden hengen huoneen lisä on 140 €. Yhden hengen huoneita on saatavissa rajoitetusti.

Matka-aikataulu (toukokuun puolivälin tilanne):
Keskiviikko 19.9.2018
14.45 lento PS 152 Kiovaan lähtee, perillä Kiovassa 16.50.
19.45 jatkolento Kiova-Chisinau

Sunnuntai 23.9.2018
05.00 lähtö hotellista, aamiaiseväät otetaan mukaan. Lentokentällä ehtii juoda kahvit ennen lentoa Kiovaan.
Lento Chisinau-Kiova klo 7.20-8.25
Kiova-Helsinki klo 9.25-11.30

Lentolipun hintaan sisältyy 1 ruumaan menevä laukku (20 kg) ja 1 käsimatkatavara (7 kg).
Matkaa varten tarvitaan voimassa oleva passi (passin on oltava voimassa vähintään 6 kk Moldovaan saapumisen jälkeen eli 19.3.2019 asti) ja voimassa oleva matkavakuutus. Suomen kansalainen pääsee maahan ilman viisumia.
Matkanjärjestäjä: Friis&Resor, www.friisresor.eu

Ilmoittautumisaikaa on 3.6.2018 asti. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Matkalle on 25 paikkaa. Jos halukkaita lähtijöitä on enemmän, etusija on niillä jäsenillä, jotka eivät kolmeen vuoteen ole olleet jäsenmatkalla (Tartto 2017 ja Riika 2018 eivät aiheuta karenssia). Jos halukkaita on kovin paljon, lähtijät arvotaan. Paikoista ilmoitetaan hakijoille 4.6. alkavalla viikolla.

**************

Ilmoittautuminen Riikaan on päättynyt 2.4.2018!
HSJ:n jäsenmatka keväiseen Riikaan
HSJ tekee matkan Latviaan 17.‒19.5.2018 (torstai‒lauantai).

Päivien ohjelmassa on muun muassa kiertoajelu ja -kävely oppaan johdolla, tutustuminen Latvian taidemuseoon sekä uuteen kansalliskirjastoon. Ohjelmaan sisältyy jonkin verran kävelyä. Journalistista ohjelmaa on myös luvassa, joko vierailu mediataloon tai tapaaminen tutkivien toimittajien kanssa  (varmistuu myöhemmin). Vapaa-ajalla ehtii käydä vaikka Riian kuuluisissa kauppahalleissa, jotka ovat must-kohde. Paluupäivänä tehdään vielä retki maaseudulle Rundalen linnaan ja ajetaan Jelgavan kaupungin kautta lentokentälle. Matka on tarkoitettu vain HSJ:n jäsenille.

Aikataulu:
To 17.5. klo 10.15‒11.20 lento Helsingistä Riikaan, AirBaltic
La 19.5. klo 18.30‒19.35 lento Riikasta Helsinkiin, AirBaltic
Majoitus 3‒4 tähden hotellissa, joko Konventa Seta tai Clarion Choice Valdemar

Matkan hinta: 295 euroa jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 90 euroa, ja niitä on rajoitetusti.
Hintaan sisältyy: lennot Helsinki-Riika-Helsinki (AirBaltic), majoitus, hotelliaamiaiset, puolihoito (kolme lounasta ja yksi päivällinen), paikallisen oppaan palvelut (englanniksi), kuljetukset tilausbussilla sekä sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin.
Ryhmän koko on 25 henkilöä. Etusijalla ovat jäsenet, jotka eivät ole osallistuneet yhdistyksen matkoille kolmen viimeisen vuoden aikana. Jos paikkoja jää, myös viime vuosina matkoille osallistuneet voivat tietenkin päästä mukaan.
Matkanjärjestäjä on Friis&Resor, joka hoitaa matkan laskutuksen ja matkaan liittyvän tiedottamisen.
Sitovat ilmoittautumiset 2.4.2018 mennessä (pääsiäismaanantai). Ilmoittautuneet saavat tiedon joko mukaan pääsystä tai paikastaan jonotuslistalla samalla viikolla. Huomioi, että ennakkomaksu tulee maksuun nopeasti tämän jälkeen, jonka jälkeen peruminen kuluitta ei enää ole mahdollista.

AIEMPIEN VUOSIEN MATKAKOHTEITAMME

Viime vuosina jäsenmatkoja on tehty muun muassa Moskovaan, Madridiin, Istanbuliin, Dubrovnikiin, Reykjavikiin, Berliiniin, Tiranaan, Pietariin ja Prahaan ja Tbilisiin ja syksyllä 2017 Armeniaan.

Onko Sinulla idea seuraavaksi matkakohteeksi? Lähetä perusteltu ehdotuksesi osoitteeseen jaana.virtanen @ hsj.fi . Ehdotuksesi tulee sitä varmemmin valituksi, mitä paremmat eväät Sinulla on tarjota sen toteuttamiseen: kontakteja,  sopivaa matkaohjelmaa tiedossa yms. ja olet halukas toimimaan vaikkapa  matkanjohtajana. Matkakohteen valintaan vaikuttavat luonnollisesti myös sen toteutuskelpoisuus kustannusten  ja lentoaikataulujen puolesta.