Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

Mökkilomat 2022

HSJ:n jäsenet voivat hakea tuettuja mökkilomaviikkoja. Kesän 2022 haun alkamisesta ilmoitetaan sähköpostitse jäsenkirjeessä ja tieto hakuajoista tulee myös tälle sivulle. Kesälle 2022 on varattu 19 viikkoa neljästä eri kohteesta Etelä- ja Itä-Suomessa.

Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta viikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Kaikkien viikkojen maksun eräpäivä on toukokuun lopulla. Se on myös viimeinen kuluton peruutuspäivä. Viikon saaja voi siis harkita maksun eräpäivään asti haluaako hän käyttää viikon.

Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin.

Tee mökkilomahakemus (Tämä on kesän 2021 lomake, älä käytä tätä. Uusi lomake tulee, kun haku alkaa.)


Kesän 2021 mökkien esittelyt // 2022 tiedot päivitetään helmikuun loppuun mennessä
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on kesän 2020 kävijöiden arvioita ja huomioita.


RANTATALO, Somero (6899)

 • Viikon hinta jäsenille 480 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 801 e)
 • Aloituspäivät 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.
 • 2 + 4 henkilöä, 106 m²
 • 1 makuuhuone, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu
 • Helsinkiin 105 km, kauppa 9 km.

Hirsirakennus 1997, keittiö, olohuoneessa kerrosvuode, makuuhuoneessa 2 vuodetta, takkahuone/pukuhuoneessa vuodesohva, sauna, eteinen, 2 lasikuistia. Mökissä ilmastointilaite (lämpöpumppu).  Erillinen rantasauna, jossa takkahuone (vuodesohva), sähkövalo ja sähkölämmitin. Aurinkoinen ja valoisa peltojen ympäröimä etelänpuoleinen rantatontti. Makuuhuoneen lisäksi myös takkahuone ja olohuone ovat ovella eristettyjä keittiö- ja wc-tiloista.  Kesällä 2+6 henkilöä. Hirsjärvi 40 m (järven pituus 15 km, leveys 100 m), syvä, hiekoitettu savipohja, oma vene.

Someron kohde on ollut HSJ:lla parikymmentä vuotta, ja se on aina saanut hyvää palautetta. Jäsenten kommentteja: mökki on omassa rauhassaan, kiva ranta, hyvin varusteltu ja tilava. Huonon sään sattuessa sisällä on tilaa oleskella. Helteellä mökin saa viileäksi ilmalämpöpumpulla. Rantamökissä ei voinut pari kesää sitten yöpyä ampiaisten vuoksi. Lähiseudulla on monenlaista viihdykettä, muun muassa Ämyrin ja Esakallion tanssilavat (jos korona sallii).  Luontokohteista voi mainita mm. Häntälän notkot.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


AUVOLA, Sulkava (8911)

 • UUSI KOHDE kesällä 2021
 • Viikon hinta jäsenille 370 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 631 e)
 • Aloituspäivät 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.
 • 2 + 2 henkilöä , 47.0 m²
 • 1 makuuhuonetta
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty

Auvola sijaitsee Savonlinnasta 30 km länteen. 1996 rakennettu hirsimökki kuistilla Iijärven rannalla. Rannassa matala kova hiekkapohja, joka syvenee loivasti (syvemmällä mutaa). Laituri ja oma vene, kaasugrilli, palju vuokrattavissa. Mökki on osittain remontoitu 2011 ja 2015. Tupakeittiössä on levitettävä sohva kahdelle, makuuhuoneessa parivuode, sauna (sähkö), pesuhuoneessa suihku ja wc, myös pyykinpesukone.

Mökissä on ilmalämpöpumppu ja varaava takka, sähkölämmitys. Varustelua muun muassa sähköliesi, jääkaappi, astianpesukone, mikroaaltouuni, televisio.

Kohde on uusi, joten siitä ei ole käyttäjäkokemuksia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Viikon hinta jäsenille 370 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 620 e)
 • Aloituspäivät 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, Suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

Vuosi sitten mökillä olleet suosittelivat mökkiä: hyvin varusteltu, ystävällinen omistaja, hieno metsälampi, jossa voi uida ja kalastaa, sopivan lähellä Helsinkiä. Huomionarvoista: saman lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. HSJ:n jäsenten kohdalle ei ole osunut meluisia naapureita.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Viikon hinta jäsenille 495 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 890 e)
 • Aloituspäivät 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Katso tarkempi varustelu Lomarenkaan esittelystä.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesijohtovedessä on rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen). Vesihuoltoa on HSJ:n saaman tiedon mukaan parannettu.

Kommentteja viime kesän kävijöiltä: Erittäin rauhallinen paikka oman mökkitien päässä, lähimmät naapurit viereisen lammen vastarannalla. Hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua. Mukava kirkasvetinen pikku järvi, vene käytössä. Lyhyellä säteellä paljon nähtävää ja tehtävää.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


”26” Enonkoski (4629)

 • UUSI KOHDE kesällä 2021, edullisin
 • Viikon hinta jäsenille 300 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 475 e)
 • Aloituspäivät 25.6., 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7.
 • 2 + 4 henkilöä , 60.0 m²
 • 2 makuuhuonetta
 • Tupakointi kielletty
 • Lemmikki sallittu

Muita edullisempi ja varustukseltaan vaatimattomampi Enonkosken kohde sijaitsee Savonlinnasta 55 km pohjoiseen (Saimaa/Pehesselkä). Mökki on rakennettu 1987. Ulko-wc, ei vesijohtoa eikä suihkua. Kiinteä ulkogrilli. Mökissä sähkövalaistus ja -lämmitys. Sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, televisio. Juomavesi haetaan yhteiskaivosta noin 150 metrin päästä.

Erillinen rantasauna, missä puukiuas, kiuassäiliö veden lämmitykseen, pukuhuone (kuiva, ei pesuhuone) ja kuisti. Rantaan 10 metriä. Rannassa on matala, kova hiekkapohja. Oma vene. Mökit sijaitsevat loivassa rinteessä, ympärillä nurmikkopiha ja sekametsää.

Helsinkiin matkaa 390 km, kauppaan ja linja-autolle 21 km, kansallispuistoon 15 km ja lähimpään naapuriin 150 m.

Kohde on uusi HSJ:ssa, joten siitä ei ole käyttäjäkokemuksia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla