Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

Mökkilomat 2022

HSJ:n jäsenet voivat hakea tuettuja mökkilomaviikkoja. Kesän 2022 haun alkamisesta ilmoitetaan sähköpostitse jäsenkirjeessä helmikuussa. Hakuaika päättyi 3.4.2022. Tulevalle kesälle on varattu 19 viikkoa neljästä eri kohteesta Etelä- ja Itä-Suomessa.

Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta viikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Kaikkien viikkojen maksun eräpäivä on toukokuun lopulla. Se on myös viimeinen kuluton peruutuspäivä. Viikon saaja voi siis harkita maksun eräpäivään asti haluaako hän käyttää viikon.

Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin.

Tee mökkilomahakemus
Hakuaika päättyi 3.4.


Kesän 2022 mökkien esittelyt 
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on edellisten kesien kävijöiden arvioita ja huomioita.


AUVOLA, Sulkava (8911)

 • Viikon hinta jäsenille 395 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 641 e)
 • Aloituspäivät 24.6., 1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7.
 • 2 + 2 henkilöä , 47.0 m²
 • 1 makuuhuone
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty

Auvola sijaitsee Savonlinnasta 30 km länteen. 1996 rakennettu hirsimökki kuistilla Iijärven rannalla. Rannassa matala kova hiekkapohja, joka syvenee loivasti (syvemmällä mutaa). Laituri ja oma vene, kaasugrilli, palju vuokrattavissa. Mökki on osittain remontoitu 2011 ja 2015. Tupakeittiössä on levitettävä sohva kahdelle, makuuhuoneessa parivuode, sauna (sähkö), pesuhuoneessa suihku ja wc, myös pyykinpesukone.

Mökissä on ilmalämpöpumppu ja varaava takka, sähkölämmitys. Varustelua muun muassa sähköliesi, jääkaappi, astianpesukone, mikroaaltouuni, televisio.

Auvola oli kesällä 2021 ensimmäistä kertaa HSJ:läisten käytössä. Omistajien ystävällisyys sai paljon kiitosta. Kommentteja paikasta: ”Soutuvene luvattiin, mutta varastosta löytyi myös pelastusliivejä ja onkia. Jätteiden kierrätysmahdollisuus ilahdutti.” ”Piha on rauhallinen. Järvi on upea. Rantalaituri vieressä.” ”Ilmastointi oli hellekesänä hyvä!” Keittiö on hyvin varusteltu, pakastinta ei ollut.  Muutama vastaaja korosti, että mökki ei ole kovin iso, joten se on erinomainen pariskunnille tai esim. kolmihenkiselle perheelle. Makuuhuoneita on vain yksi, olohuoneen vuodesohva sopii 1-2 lapselle.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Viikon hinta jäsenille 375 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 629 e)
 • Huom! Viikkoja vain heinäkuussa.
 • Aloituspäivät  1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7.
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

HSJ on vuokrannut Polariaa jo useana kesänä ja se on ollut pidetty. Mökki on käyttäjien mukaan hyvin varusteltu ja yllättävän tilava. Mökin vieressä on metsä-/tekolampi, jossa voi uida ja kalastaa. Kohde on sopivan lähellä pääkaupunkiseutua. Huomionarvoista: lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. HSJ:n jäsenten kohdalle ei ole vielä osunut hankalia naapureita.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Viikon hinta jäsenille 525 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 890 e)
 • Aloituspäivät 24.6., 1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7.
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesihuoltoa on HSJ:n saaman tiedon mukaan parannettu. Vesijohtovedessä on ollut rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju on vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen).

Kommentteja edellisiltä kesiltä: ”Täydellinen oma rauha rannalla pitkän tien päässä, järvellä ei näkynyt viikon aikana ainuttakaan ihmistä.” Useat mainitsivat paikan rauhallisuuden, sillä lähimmät naapurit ovat viereisen lammen vastarannalla. Hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua. Mukava kirkasvetinen pikku järvi, vene käytössä. Ranta on lievästi mutainen, joten se ei sovellu rantaleikkeihin/-pulikointiin, mutta hyvin uimiseen. Lyhyellä säteellä paljon nähtävää ja tehtävää, joten päiväretkiä on helppo tehdä.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


”26” Enonkoski (4629)

 • Viikon hinta jäsenille 320 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 535 e)
 • Edullisin 
 • Aloituspäivät 24.6., 1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7.
 • 2 + 4 henkilöä , 60.0 m²
 • 2 makuuhuonetta
 • Tupakointi kielletty
 • Lemmikki sallittu

Muita edullisempi ja varustukseltaan vaatimattomampi Enonkosken kohde sijaitsee Savonlinnasta 55 km pohjoiseen (Saimaa/Pehesselkä). Mökki on rakennettu 1987. Ulko-wc, ei vesijohtoa eikä suihkua. Kiinteä ulkogrilli. Mökissä sähkövalaistus ja -lämmitys. Sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, televisio. Juomavesi haetaan yhteiskaivosta noin 150 metrin päästä.

Erillinen rantasauna, missä puukiuas, kiuassäiliö veden lämmitykseen, pukuhuone (kuiva, ei erillistä pesuhuonetta) ja kuisti. Rantaan 10 metriä. Rannassa on matala, kova hiekkapohja. Oma vene. Mökit sijaitsevat loivassa rinteessä, ympärillä nurmikkopiha ja sekametsää.

Helsinkiin matkaa 390 km, kauppaan ja linja-autolle 21 km, kansallispuistoon 15 km ja lähimpään naapuriin 150 m.

Kohde oli HSJ:läisten käytössä ensi kertaa kesällä 2021. Useammalta kävijältä tullut palaute kiteytyy näissä kommenteissa: ”Sopii erinomaisesti kaikille muille paitsi aivan piintyneimmille city-ihmisille, jotka tarvitsevat ehdottomasti suihkun, vesivessan, pesukoneet ja kaasugrillin.” ”Mökkirannasta ei näy muita mökkejä. Miljöö vaikuttaa lähes luonnontilaiselta, ja vesistön rannat ovat jylhän kallioisia – mökki sijaitsee aivan saimaannorpan pesimäalueen tuntumassa. Varustelultaan mökki on aivan moderni, vaikkei ilmalämpöpumppua ja juoksevaa vettä olekaan.” Tontilla on korkeuseroja ja juurakkoisia polkuja, mikä voi olla liikuntarajoitteiselle hankalaa. Sitä, että tarjolla on hieman edullisempi kohde, pidettiin hyvänä.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla