Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

Mökkilomat 2020

HSJ:n jäsenet saattoivat hakea tuettuja mökkilomaviikkoja 5.4.2020 klo 24 asti.  Valikoimassamme on neljä hyvin varustettua kohdetta Etelä- ja Itä-Suomessa. Mökkiviikkoja oli jaossa kaikkiaan 22 ja hakijoita oli yli 80. Mahdollisia peruutuspaikkoja tarjotaan ensisijaisesti kevään hakuun ilmoittauneille.

Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä. Kevään 2020 hakuaika päättyi sunnuntaina 5.4.2020 klo 24.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta mökkilomaviikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Koronavirusepidemian vaikutukset
Jos matkustusrajoitukset esim. Uudeltamaalta muualle Suomeen eivät ole voimassa, viikot ovat käytettävissä. Tällöin myös maksuvelvollisuus säilyy. Kaikkien viikkojen maksun eräpäivä on toukokuun lopulla. Se on myös viimeinen kuluton peruutuspäivä. Viikon saaja voi siis harkita maksun eräpäivään asti haluaako hän käyttää viikon.

Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin.

Tee mökkilomahakemus


Kesän 2020 mökkien esittelyt
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on kesän 2019 kävijöiden arvioita ja huomioita.


RANTATALO, Somero (6899)

 • Viikon hinta jäsenille 480 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 800,22 e)
 • Huom! Kuusi mahdollista viikkoa.
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.
 • 2 + 4 henkilöä, 106 m²
 • 1 makuuhuone, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu
 • Helsinkiin 105 km, kauppa 9 km.

Hirsirakennus 1997, keittiö, olohuoneessa kerrosvuode, makuuhuoneessa 2 vuodetta, takkahuone/pukuhuoneessa vuodesohva, sauna, eteinen, 2 lasikuistia. Mökissä ilmastointilaite (lämpöpumppu).  Erillinen rantasauna, jossa takkahuone (vuodesohva), sähkövalo ja sähkölämmitin. Aurinkoinen ja valoisa peltojen ympäröimä etelänpuoleinen rantatontti. Makuuhuoneen lisäksi myös takkahuone ja olohuone ovat ovella eristettyjä keittiö- ja wc-tiloista.  Kesällä 2+6 henkilöä. Hirsjärvi 40 m (järven pituus 15 km, leveys 100 m), syvä, hiekoitettu savipohja, oma vene.

Someron kohde on ollut HSJ:lla parikymmentä vuotta, ja se on aina saanut hyvää palautetta. Jäsenten kommentteja: mökki on omassa rauhassaan, kiva ranta, hyvin varusteltu ja tilava. Huonon sään sattuessa sisällä on tilaa oleskella. Helteellä mökin saa viileäksi ilmalämpöpumpulla. Rantamökissä ei voinut yöpyä ampiaisten vuoksi. Lähiseudulla on monenlaista viihdykettä, mm. Ämyrin ja Esakallion tanssilavat. Luontokohteista voi mainita mm. Häntälän notkot.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


LOMARANTA, Polvijärvi (6602)

 • UUSI kesällä 2020
 • Viikon hinta jäsenille 395 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 668,42 e)
 • Viisi mahdollista viikkoa.
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., ja 17.7.

4 + 2 henkilöä , 73.0 m²
2 makuuhuonetta, suihku, 1 wc
Tupakointi kielletty, Lemmikki sallittu
Helsinkiin 520 km, Koli 40 km, lähin kauppa 20 km

Höytiäinen-järven rannalla avaralla nurmikkotontilla oleva talo on rakennettu 1995 ja pintaremontoitu 2013. Lisäksi on kesäkäyttöinen pieni aitta, jossa kaksi vuodetta (aitassa sähkövalo, lämmityksestä ei tietoa). Uimaranta on matala ja kova. Käytössä on soutuvene ja perämoottori on vuokrattavissa. Puulämmitteinen sauna. Kodinkoneita sähköliesi, jääkaappi, mikrouuni, pyykinpesukone ja televisio. Lähimpään naapuriin 100 m.

Kohde on uusi, joten siitä ei ole käyttäjäkokemuksia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Viikon hinta jäsenille 370 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 618,45 e)
 • Kuusi mahdollista viikkoa
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, Suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

Vuosi sitten mökillä olleet suosittelivat mökkiä: hyvin varusteltu, ystävällinen omistaja, hieno metsälampi, jossa voi uida ja kalastaa, sopivan lähellä Helsinkiä. Huomionarvoista: saman lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. Aiempina vuosina naapurit ovat olleet hiljaisia ja rauhallisia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Viikon hinta jäsenille 495 €. (HSJ:n maksama viikkohinta 889,77 e)
 • Viisi mahdollista viikkoa
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7. ja 17.7. 
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Katso tarkempi varustelu Lomarenkaan esittelystä.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesijohtovedessä on rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen). Vesihuoltoa ollaan HSJ:n saaman tiedon mukaan parantamassa.

Kommentteja viime kesän kävijöiltä: Hyvin rauhallinen paikka oman mökkitien päässä, lähimmät naapurit viereisen lammen vastarannalla. Hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua. Mukava kirkasvetinen pikku järvi, vene käytössä.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >