Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

Mökkilomat 2019 – haku päättyi 1.4.!

HSJ:n jäsenten haettavissa oli tuettuja mökkilomia myös kesäksi 2019. Valikoimassamme on neljä hyvin varustettua kohdetta Etelä- ja Itä-Suomessa (viisi viikkoa/mökki). Mökkiviikkoja on siten jaossa kaikkiaan 20. Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin.

Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta mökkilomaviikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Tee mökkilomahakemus


Kesän 2019 mökkien esittelyt
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on kesän 2018 kävijöiden arvioita ja huomioita.


RANTATALO, Somero (6899)

 • Jäsenhinta 470 €/vko. Huom! Jakso alkaa viikko juhannuksen jälkeen.
 • Aloituspäivät 28.6., 5.7., 12.7., 19.7., 26.7.
 • 2 + 4 henkilöä, 106 m²
 • 1 makuuhuone, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu
 • Helsinkiin 105 km, kauppa 9 km.

Hirsirakennus 1997, keittiö, olohuoneessa kerrosvuode, makuuhuoneessa 2 vuodetta, takkahuone/pukuhuoneessa vuodesohva, sauna, eteinen, 2 lasikuistia. Mökissä ilmastointilaite (lämpöpumppu).  Erillinen rantasauna, jossa takkahuone (vuodesohva), sähkövalo ja sähkölämmitin. Aurinkoinen ja valoisa peltojen ympäröimä etelänpuoleinen rantatontti. Makuuhuoneen lisäksi myös takkahuone ja olohuone ovat ovella eristettyjä keittiö- ja wc-tiloista.  Kesällä 2+6 henkilöä. Hirsjärvi 40 m (järven pituus 15 km, leveys 100 m), syvä, hiekoitettu savipohja, oma vene.

Someron kohde on ollut HSJ:lla toistakymmentä vuotta, ja se on aina saanut hyvää palautetta. Jäsenten kommentteja viime vuodelta: mökki on omassa rauhassaan, kiva ranta, hyvin varusteltu ja tilava. Huonon sään sattuessa sisällä on tilaa oleskella. Helteellä mökin saa viileäksi ilmalämpöpumpulla. Rantamökissä ei voinut yöpyä ampiaisten vuoksi. Lähiseudulla on monenlaista viihdykettä, mm. Ämyrin ja Esakallion tanssilavat. Luontokohteista voi mainita mm. Häntälän notkot.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


Hottituvat/SAVENKAITA, Tuusniemi (10832) (UUSI tarjonnassamme)

 • Jäsenhinta 430 €/vko
 • Aloituspäivät (alkaa juhannusaatosta, vaihtopäivä perjantai) 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7.
 • 4 + 2 henkilöä, 90 m²
 • 2 makuuhuonetta, suihku, 1 WC, sähkösauna + rantasauna, kaasugrilli
 • Tupakointi kielletty, max 2 lemmikkieläintä sallittu (huom. lisämaksu koirista 25 e/lemmikki, maksetaan paikan päällä)
 • Helsinkiin 400 km, Kuopio 85 km, Joensuu 105 km

Talossa iso, hirsiseinäinen tupa leivinuuneineen ja koneistettuine keittiöosioineen. Iso tupakeittiö, jossa vuodesohva, molemmissa makuuhuoneissa parivuode. Vesi tulee kaivosta.
Perinteinen, peruskorjattu, vuonna 1948 rakennettu maalaistalo pihapiireineen, pieni Savenkaita-järvi 200 m, rannassa kesäkäyttöinen rantasauna ja soutuvene sekä laituri. Ranta kovapohjaista hiesua, matala, vähitellen syvenevä. Esittelyn mukaan soveltuu hyvin lapsiperheille.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Jäsenhinta 370 €/vko
 • Aloituspäivät (alkaa juhannusaatosta) 21.6., 28.6., 5.7., 19.7., 26.7. 
 • Huom! Viikko 12.-19.7. ei ole varattavissa
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, Suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

Vuosi sitten mökillä olleet suosittelivat mökkiä: hyvin varusteltu, ystävällinen omistaja, hieno metsälampi, jossa voi uida ja kalastaa, sopivan lähellä Helsinkiä. Huomionarvoista: saman lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. Viime vuonna naapurit olivat olleet hiljaisia ja rauhallisia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Jäsenhinta 490 €/vko
 • Aloituspäivät (alkaa juhannusaatosta) 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7.
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Katso tarkempi varustelu Lomarenkaan esittelystä.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesijohtovedessä on rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen).

Kommentteja viime kesän kävijöiltä: Hyvin rauhallinen paikka oman mökkitien päässä, lähimmät naapurit viereisen lammen vastarannalla. Mukava kirkasvetinen pikku järvi, vene käytössä. Lämminvesivaraaja piti öisin jonkin verran ääntä. Hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >