Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

HSJ tarjosi myös kesällä 2018 jäsenilleen tuettuja mökkilomia. Valikoimassamme oli neljä hyvin varustettua rantamökkiä Etelä- ja Keski-Suomessa (viisi viikkoa/mökki). Mökkiviikkoja oli siten jaossa kaikkiaan 20. Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin. HSJ on varannut mökkejä myös kesäksi 2019. Hakuajat, hakulomake, hinnat ja muut tiedot päivittyvät sivuille, kun hallitus on niistä päättänyt.

Mökkilomat 2018 / HAKU PÄÄTTYI 2.4.2018

Yleistä mökkiviikoista: Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta mökkilomaviikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Tee mökkilomahakemus (linkki aktivoidaan, jos yhdistys vuokraa mökkejä kesällä 2019)


Kesän 2018 mökkien esittelyt
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on kesän 2017 kävijöiden arvioita ja huomioita.


RANTATALO, Somero (6899)

 • Jäsenhinta 450 €/vko. Huom! Jakso alkaa viikko juhannuksen jälkeen.
 • Aloituspäivät 29.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7.
 • 2 + 4 henkilöä, 106 m²
 • 1 makuuhuone, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu
 • Helsinkiin 105 km, kauppa 9 km.

Hirsirakennus 1997, keittiö, olohuoneessa kerrosvuode, makuuhuoneessa 2 vuodetta, takkahuone/pukuhuoneessa vuodesohva, sauna, eteinen, 2 lasikuistia. Mökissä ilmastointilaite (lämpöpumppu).  Erillinen rantasauna, jossa takkahuone (vuodesohva), sähkövalo ja sähkölämmitin. Aurinkoinen ja valoisa peltojen ympäröimä etelänpuoleinen rantatontti. Makuuhuoneen lisäksi myös takkahuone ja olohuone ovat ovella eristettyjä keittiö- ja wc-tiloista.  Kesällä 2+6 henkilöä. Hirsjärvi 40 m (järven pituus 15 km, leveys 100 m), syvä, hiekoitettu savipohja, oma vene.

Someron kohde on ollut HSJ:lla toistakymmentä vuotta, ja se on aina saanut hyvää palautetta. Jäsenten kommentteja viime vuodelta: mökki on tilava, omassa rauhassaan, kiva ranta, hyvin varusteltu mökki. Huonon sään sattuessa sisällä on tilaa oleskella. Lähiseudulla on monenlaista viihdykettä, mm. Ämyrin ja Esakallion tanssilavat.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


AURINKORANTA, Petäjävesi (5781) (Ei mukana 2019)

 • Jäsenhinta 420 €/vko
 • Aloituspäivät (alkaa juhannusaatosta) 22.6., 29.6., 6.7., 13.7., 20.7.
 • 4 + 2 henkilöä, 89 m²
 • 2 makuuhuonetta, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu (huom. lisämaksu koirista 20 e/koira, maksetaan paikan päällä)
 • Helsinkiin 270 km, Jyväskylä 48 km.

Hirsirakennus 1993, remontoitu 2012, keittiö, olohuone, 2 makuuhuonetta 2 vuodetta kummassakin, makuuparvi (12 m²) 2 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna (sähkökiuas), avokuisti. Jääkaappi on jenkkikaappi. Saatavana 2 lisävuodepaikkaa eri maksusta.  Rantasauna (9 m²), jossa on puulämmitteinen kiuas. Perinteinen hirsimökin ja rantasaunan kokonaisuus järven rannalla. Grillikatos. Alueella hyvät ulkoilu- ja retkeilymaastot. Myös sieni- ja marjamaastot lähellä. Omistajalta saatavissa tarvittaessa lapselle matkasänky ja syöttötuoli.  Mökki sijaitsee Lomaässän väljästi rakennetussa mökkikylässä maalaismaisemassa. Alueella mm. A-oikeuksin varustettu ruokaravintola ja tanssilava, jossa tanssit kerran viikossa.

Aurinkoranta oli 2017 ensimmäistä kertaa HSJ:n jäsenten haettavissa. Jäsentemme arvioissa kiitosta sai kaunis järvimaisema, tilava mökki, mukava ympäristö liikkua koiran kanssa. Kaikki mainitsivat rannan olevan jyrkkä ja sateella liukas. Ei sovellu kovin huonojalkaisille eikä ihan pienille (uimataidottomille) lapsille.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Jäsenhinta 350 €/vko
 • Aloituspäivät (alkaa juhannusaatosta) 22.6., 29.6., 6.7., 13.7., 20.7. 
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, Suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

Forssan Polaria oli 2017 ensimmäistä kertaa HSJ:n jäsenten haettavissa. Vuosi sitten mökillä olleet suosittelivat mökkiä: hyvin varusteltu, ystävällinen omistaja, kiva lampi, jossa voi uida ja kalastaa, sopivan lähellä Helsinkiä. Huomionarvoista: saman lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. Viime vuonna naapurit olivat olleet hiljaisia ja rauhallisia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Jäsenhinta 470 €/vko, aloitus viikkoa ennen juhannusta
 • Aloituspäivät 15.6., 22.6. (juhannusaatto), 29.6., 6.7., 13.7.
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Katso tarkempi varustelu Lomarenkaan esittelystä.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesijohtovedessä on rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen).

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >