Mökkilomat Mökkilomat

Etusivu > Jäsenedut > Mökkilomat

Mökkilomat 2020 – haun alkamisesta ilmoitetaan jäsenkirjeessä maaliskuun alussa

HSJ:n jäsenten haettavissa on tuettuja mökkilomia myös kesäksi 2020. Valikoimassamme on neljä hyvin varustettua kohdetta Etelä- ja Itä-Suomessa. Mökkiviikkoja on jaossa kaikkiaan 22. Viikot alkavat ja päättyvät perjantaisin.

Hakijan tulee olla HSJ:n jäsen ja koska yhdistys tukee viikkoja noin 40 % maksuosuudella, jäsenen tulee myös itse lomailla mökillä. Mökkiviikkoa ei saa luovuttaa tai vuokrata edelleen.

Mökkilomat jaetaan arpomalla hakijoille järjestys. Ensiksi sijoittuva saa ensisijaisesti toivomansa viikon ja seuraava jäljellä olevista, siten kuin hakijalle käypiä viikkoja on jäljellä. Kannattaa hakea kaikkia itselle sopivia viikkoja ja mökkejä.

Mökkiarvonnassa on etusija niillä, jotka eivät ole olleet HSJ:n tukemalla mökkilomalla kolmen viime kesän aikana. Saadusta mökkilomaviikosta ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa haun päättymisestä. Myöhemminkin jätettyjä hakemuksia voidaan ottaa huomioon, jos tilaa on tai tulee peruutuspaikkoja.

Tee mökkilomahakemus (linkki aktivoituu, kun haku alkaa)


Kesän 2020 mökkien esittelyt
Alla olevat esittelyt perustuvat Lomarengas Oy:n tietoihin eikä HSJ vastaa niiden paikkansapitävyydestä. Tarvitessasi yksityiskohtaisia tietoja mökeistä, ota yhteys Lomarenkaaseen. Kunkin mökin lyhyen esittelyn jälkeen on linkki kohteeseen Lomarenkaan sivulla. Nimen perässä oleva numero on mökin numero Lomarenkaan järjestelmässä, joten löydät kohteen myös mökin numerolla. Esittelyjen lopussa on kesän 2019 kävijöiden arvioita ja huomioita.


RANTATALO, Somero (6899)

 • Jäsenhinta 480 €/vko. Huom! Kuusi mahdollista viikkoa.
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.
 • 2 + 4 henkilöä, 106 m²
 • 1 makuuhuone, suihku, 1 WC
 • Tupakointi kielletty, lemmikkieläin sallittu
 • Helsinkiin 105 km, kauppa 9 km.

Hirsirakennus 1997, keittiö, olohuoneessa kerrosvuode, makuuhuoneessa 2 vuodetta, takkahuone/pukuhuoneessa vuodesohva, sauna, eteinen, 2 lasikuistia. Mökissä ilmastointilaite (lämpöpumppu).  Erillinen rantasauna, jossa takkahuone (vuodesohva), sähkövalo ja sähkölämmitin. Aurinkoinen ja valoisa peltojen ympäröimä etelänpuoleinen rantatontti. Makuuhuoneen lisäksi myös takkahuone ja olohuone ovat ovella eristettyjä keittiö- ja wc-tiloista.  Kesällä 2+6 henkilöä. Hirsjärvi 40 m (järven pituus 15 km, leveys 100 m), syvä, hiekoitettu savipohja, oma vene.

Someron kohde on ollut HSJ:lla toistakymmentä vuotta, ja se on aina saanut hyvää palautetta. Jäsenten kommentteja viime vuodelta: mökki on omassa rauhassaan, kiva ranta, hyvin varusteltu ja tilava. Huonon sään sattuessa sisällä on tilaa oleskella. Helteellä mökin saa viileäksi ilmalämpöpumpulla. Rantamökissä ei voinut yöpyä ampiaisten vuoksi. Lähiseudulla on monenlaista viihdykettä, mm. Ämyrin ja Esakallion tanssilavat. Luontokohteista voi mainita mm. Häntälän notkot.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


LOMARANTA, Polvijärvi (6602)

 • UUSI kesällä 2020
 • Jäsenhinta 395 €/vko. Viisi mahdollista viikkoa.
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., ja 17.7.
 • Esittely täydentyy

 

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


POLARIA, Forssa (7299)

 • Jäsenhinta 370 €/vko. Kuusi mahdollista viikkoa
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.
 • 4 + 4 henkilöä, 80 m²
 • 2 makuuhuonetta, Suihku, 1 WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsinkiin 145 km, kauppaan 8 km.

Hirsimökki 2002, tupakeittiö, toisessa makuuhuoneessa 2 vuodetta, toisessa makuuhuoneessa parivuode, parvella (viistokattoinen, korkeimmalta kohdalta 170 cm) 4 patjaa, pesuhuone, pukuhuone, sauna, avokuisti. Aurinkoinen tontti. Kaasulla toimiva grilli kodassa. Ympärillä rauhallista maaseutua. Lenkkeilypolkuja ja marja-/sienimaastoja lähistöllä.
Tekolammen rannalla lisäksi naapurimökki. Molemmilla mökeillä on kuitenkin oma ranta ja piha. Mökkien välissä on puita ja puuvaja. Tekolampi 30 m (pituus 100 m, leveys 50 m), syvä, kova hiekoitettu savipohja, pieni vene (jolla) yhteiskäytössä toisen mökin kanssa.

Vuosi sitten mökillä olleet suosittelivat mökkiä: hyvin varusteltu, ystävällinen omistaja, hieno metsälampi, jossa voi uida ja kalastaa, sopivan lähellä Helsinkiä. Huomionarvoista: saman lammen rannalla on saman vuokraajan toinen mökki ja mökit ovat todella lähekkäin. Pitää siis varautua lähinaapureihin. Viime vuonna naapurit olivat olleet hiljaisia ja rauhallisia.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >


KAISLA, Hauho (5896) 

 • Jäsenhinta 495 €/vko. Viisi mahdollista viikkoa
 • Aloituspäivät 19.6., 26.6., 3.7., 10.7. ja 17.7. 
 • 4 + 2 henk., 84 m²
 • 2 suihkua, WC
 • Tupakointi ja lemmikkieläimet kielletty
 • Helsingistä 150 km pohjoiseen, kauppa 16 km, Hauho 17 km, Hämeenlinna 45 km.

Lautarakenteinen mökki 2009, tupakeittiö, makuuhuone: parivuode, makuuhuone: 2 vuodetta. 2 patjaa, joiden sijoitus tarpeen mukaan, eteinen, avokuisti. Mökissä sauna (puulämmitteinen kiuas), pesuhuone (2 suihkua) ja pukuhuone, lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Katso tarkempi varustelu Lomarenkaan esittelystä.

Hyvin varusteltu mökki (mm. kesäkeittiö) rauhallisen Käkistenjärven rannalla, avoin ja valoisa piha. Matalahko, hiekoitettu savipohja, laituri ja oma vene. Kalaisa järvi, luvat saa omistajalta. Sähköperämoottori vuokrattavana.

Vesijohtovedessä on rautaa, josta aiheutuu väri-, maku- ja hajuhaittaa etenkin keväisin, vesi on kuitenkin tutkittu ja turvallista käyttää. Omistaja tuo pyydettäessä juomavettä. Kylpypalju vuokrattavissa eri maksusta suoraan omistajalta (vaatii ennakkovarauksen). Vesihuoltoa ollaan HSJ:n saaman tiedon mukaan parantamassa.

Kommentteja viime kesän kävijöiltä: Hyvin rauhallinen paikka oman mökkitien päässä, lähimmät naapurit viereisen lammen vastarannalla. Hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua. Mukava kirkasvetinen pikku järvi, vene käytössä. Lämminvesivaraaja piti öisin jonkin verran ääntä.

Kohde-esittely Lomarenkaan sivuilla >